<
>

Van de Westeringh valt opnieuw geblesseerd uit

Kirsten van de Westeringh is in het thuisduel met Fortuna Sittard Vrouwen (1-3 nederlaag) uitgevallen met een blessure. Het zou een nieuwe klap zijn voor de middenvelder van Feyenoord Vrouwen, die al ruim een jaar langs de kant stond met een zware knieblessure.

Het is nog onduidelijk wat de precieze ernst van de kwetsuur is. "De eerste berichten zijn volgens mij niet slecht. Maar goed, dat moeten we deze week zien. Ik hoop het beste voor haar", aldus Feyenoord-aanvoerder Esmee de Graaf na afloop van het duel.

Ook Feyenoord-trainer Jessica Torny reageerde na afloop op het uitvallen van Van de Westeringh. "We kunnen er nu nog heel weinig over zeggen. Ze zit volop in emotie en dat is ook heel logisch, want ze komt net terug van een revalidatie. Het is op dit moment echt niet vast te stellen. Ze heeft een soort trauma-moment gehad, dus testen kunnen nu ook niet goed gedaan worden. Het is echt even afwachten totdat ze rustig is en de arts goed kan kijken."

Achterlijn

Aan het einde van de eerste helft ging het mis voor Van de Westeringh. Na een duel met Samantha van Diemen bij de achterlijn bleef Van de Westeringh op het veld liggen. Het was niet meteen duidelijk wat er gebeurde, maar onder begeleiding van de medische staf van Feyenoord moest Van de Westeringh uiteindelijk de kleedkamer opzoeken.

Van de Westeringh maakte vorige week op bezoek bij FC Utrecht (4-2 nederlaag) na vijftien maanden blessureleed haar rentree op het voetbalveld. Van de Westeringh scheurde in mei vorig jaar haar voorste kruisband af en moest lang revalideren.