<
>

Lang vroeg om versterking op eigen positie

Noa Lang loopt niet weg voor de toegenomen concurrentie bij PSV. Hij deelt nu de kleedkamer met Hirving Lozano, een speler van Europese allure, die het liefst op dezelfde positie speelt als Lang. Maar dat vindt hij geen probleem.

"Dat is toch alleen maar leuk", zegt Lang over de rentree van de Mexicaanse publiekslieveling. "Het houdt elkaar scherp. Als je elkaar zo naar een next level brengt is denk ik alleen maar goed. We leren van elkaar. We zijn ook allemaal verschillende type spelers. Dat heb je ook nodig als je kampioen wilt worden en hoge ogen wilt gooien in de Champions League."

Lang weet heel goed wat de status is van zijn concurrent op de linkerflank. "Met Lozano komt er wel iemand binnen die hier al een grote meneer is geweest." De concurrentiestrijd die nu losbarst juicht Lang alleen maar toe. "Het hoort erbij. Zoals ik al zei: het houdt elkaar alleen maar scherp. Dat betekent dat je elke week moet presteren. Er werd mij hier gevraagd op welke positie er een speler bij moet komen. Toen zei ik: een buitenspeler, oprecht. We hebben op iedere positie dubbele bezetting nodig. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter het is voor het team. Ik wil kampioen worden en daar heb je een sterke bank voor nodig."

Lang scoort een hit

Op moment van schrijven staat Lang met '7K Op Je Feestje' op plek drie in de Spotify Top 50. De single die vrijdag uitkwam, valt in de smaak bij het grote publiek. "We zijn viraal gegaan. Ook buiten het veld. Het is mooi dat ik niet alleen mensen op het gras kan entertainen, maar ook op deze manier. Ik heb het als een grap opgenomen. Opeens is het viraal gegaan. Het had op TikTok tien miljoen views."