<
>

Nooit eerder vertoond doelpunt Romée Leuchter, averij voor PSV

Ajax Vrouwen is het seizoen begonnen met een overwinning. In Rotterdam was de ploeg van Suzanne Bakker met 1-3 te sterk voor Excelsior. Romée Leuchter maakte alle drie de Amsterdamse treffers waarvan er één wel heel bijzonder was.

Door de Europese verplichtingen van Ajax begon het seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie een week later voor de Amsterdammers. In de tweede voorronde van de Champions League versloeg Ajax Dinamo BSUPC uit Belarus. Ook in die wedstrijd was Leuchter trefzeker, zelfs twee maal.

Nooit vertoond

Het derde doelpunt van Leuchter in Kralingen is er één waarover voorlopig nog even over nagepraat zal worden. Keepster Isa Pothof tikt vlak voordat de bal erin vliegt een tweede bal in het veld. Pothof zal hebben gedacht dat de bal al over de achterlijn was geweest. Dit was echter verre van het geval.

PSV liep vrijdagavond wel averij op. Een bezoek aan ADO Den Haag leverde geen punten op, zelfs doelpunten bleven uit in de Hofstad. Na de 5-0 overwinning vorig weekend tegen Telstar, is dit een fikse tegenvaller voor de Eindhovenaren.

AZ wint voor het eerst sinds terugkeer

Vorige week speelden ze al gelijk, maar nu heeft AZ Vrouwen ook de eerste overwinning van het seizoen binnen. Het is de eerste winst sinds de terugkeer van AZ in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De afgelopen jaren speelde de club onder de naam VV Alkmaar.

FC Utrecht wint opnieuw

Ook FC Utrecht Vrouwen keerde dit seizoen na lange afwezigheid terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Vorige week werd Feyenoord al met 4-2 verslagen en ook tegen PEC Zwolle scoorden de Utrechters 4 keer. In Zwolle eindigde de wedstrijd in 3-4.

Alle uitslagen van vrijdagavond op een rijtje
Excelsior – Ajax 1-3
ADO Den Haag – PSV 0-0
Heerenveen – AZ 0-1
PEC Vrouwen – FC Utrecht 3-4