<
>

NAC na hectische week kansloos onderuit bij VVV, Roda blijft koploper in Keuken Kampioen Divisie

NAC Breda is na een roerige week met het plotselinge ontslag van trainer Peter Hyballa hard onderuit gegaan op bezoek bij VVV-Venlo. In De Koel won VVV met 3-1 van de ploeg uit Breda. Ook Roda JC ging er in eigen huis wederom met de drie punten vandoor. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won met 3-0 van hekkensluiter Telstar.

Interim-trainer Ton Lokhoff sprak voorafgaand aan het duel over hectische dagen bij de club. Met NAC hoopte hij de draad op sportief vlak weer op te pakken, nadat Hyballa weer op het trainerskerkhof van de club was beland.

Alleen, na de minuut stilte voor de slachtoffers in Marokko en Libië, schoot niet NAC maar VVV uit de startblokken. De thuisploeg keek al na acht minuten tegen een 2-0 voorsprong aan door twee treffers van Levi Smans. Vlak voor rust deed ook Magnus Kaastrup een duit in het zakje namens VVV.

NAC kwam direct na rust nog wel met een antwoord. Dominik Janosek sloeg bij de eerste aanval van de ploeg uit Breda toe, maar daar bleef het ook bij. Zo staat VVV op plek twee met twee punten minder dan Roda. NAC zakt naar plaats veertien op de ranglijst met zeven punten uit zes duels.

Roda klopt Telstar

Roda JC kende in eigen huis geen problemen met Telstar en won met 3-0 door doelpunten van Walid Ould-Chikh, Maximilian Schmid en Arjen van der Heide. Zo behoudt Roda de koppositie in de competitie, terwijl Telstar na zes duels nog altijd op de hatelijke nul blijft staan.

Ould-Chikh opende al na negen minuten de score voor zijn ploeg. Op aangeven van Sami Ouaissa schoot hij de bal beheerst tegen de touwen. De Nederlandse middenvelder met Marokkaanse roots betuigde vervolgens zijn medeleven met slachtoffers van de aardbeving in Marokko door met zijn handen een hartje te vormen en zijn rouwband te kussen.

In de tweede helft verdubbelde Schmid de voorsprong voor de thuisploeg, waarna Van der Heide in de absolute slotfase voor het slotakkoord tekende: 3-0.

Veerman belangrijk voor ADO

ADO Den Haag heeft de goede vorm te pakken. Op bezoek bij FC Groningen boekte ADO de derde overwinning op rij door een doelpunt van Henk Veerman: 0-1. Voor Veerman was het zijn eerste treffer in het shirt van ADO. Zo klimt ADO naar plek vijf op de ranglijst met tien punten uit vijf duels. Groningen bezet een teleurstellende twaalfde plaats met zeven punten.

De wedstrijden tussen FC Den Bosch en MVV Maastricht (3-2) en Helmond Sport en TOP Oss (1-1) werden tot drie keer toe stilgelegd wegens gegooide voorwerpen op het veld, maar niet definitief gestaakt.

Normaal gesproken wordt er na twee keer definitief gestaakt, maar na overleg met de lokale driehoeken werd besloten om zowel in Den Bosch als in Helmond verder te spelen. In Helmond gebeurde dat in een vrijwel leeg stadion.

Overige uitslagen

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 3-3
Jong Ajax - FC Emmen 3-3
Jong AZ - FC Eindhoven 0-0
Jong PSV - De Graafschap 1-3