<
>

Advocaat in gesprek over bondscoachschap Curaçao

ANP Foto

Dick Advocaat weet van geen ophouden en is hard op weg om met een nieuwe klus aan de slag te gaan. De 75-jarige trainer is in gesprek om bondscoach van Curaçao te worden. Zo komt hij mogelijk weer snel aan een nieuwe baan, nadat hij in juni afscheid had genomen van ADO Den Haag. De gesprekken met de Curaçaose bond lopen nog, maar het ziet er positief uit.

Bij Curaçao zal Advocaat de eerder ontslagen Remko Bicentini opvolgen. De voormalig bondscoach moest vertrekken nadat het land de Gold Cup misliep vanwege een pijnlijke uitschakeling in de voorrondes tegen het kleine Saint-Kitts en Nevis. Hij was in eerste instantie ook aangesteld om Curaçao naar het WK van 2026 te leiden, maar dat wordt naar verwachting dus de taak van Advocaat en zijn staf.

Dean Gorré was na het ontslag van Bicentini tijdelijk de interim-bondscoach van Curaçao.

Nieuwe klus als bondscoach voor Advocaat

Het wordt voor Advocaat mogelijk zijn zevende klus als bondscoach. Eerder had hij ook al de leiding over de nationale elftallen van Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, Rusland, Servië en Irak. Zijn periode bij Irak was de meest recente en die was van korte duur. Daar stond Advocaat in 2021 van begin augustus tot eind november aan het roer.