<
>

Ivanusec en Sutalo doen goede zaken met Kroatië

Josip Sutalo tijdens Armenië - Kroatië I ANP

Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec en Ajax-verdediger Josip Sutalo hebben met Kroatië goede zaken gedaan in de strijd om een EK-ticket. De Kroaten versloegen Armenië met 0-1. Door de overwinning komt Kroatië op de eerste plek van groep D.

Een makkelijke avond hadden de kersverse Eredivisie-spelers allesbehalve. Tot de laatste minuut was het alle hens aan dek voor Kroatië. Ajax-verdediger Borna Sosa moest vanuit de dug-out toekijken. De linksachter kreeg in de wedstrijd tegen Letland - eerder deze week - wel speeltijd.

Meer bekenden in actie

Roberts Uldrikis stond maandagavond in de spits bij het duel tussen Letland en Wales, maar kon geen potten breken. De bezoekers wonnen met 0-2 en blijven zodoende in de race voor een EK-ticket. Feyenoord-verdediger Dávid Hancko kwam in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tussen Slowakije en Liechtenstein al snel tot scoren.

Een oude bekende uit de Eredivisie, Alfred Finnbogason was namens IJsland trefzeker tegen Bosnië en Herzegovina. Het bleek het enige doelpunt. Willum Willumsson van Go Ahead Eagles, FC Twente-speler Alfons Sampsted en voormalig AZ-middenvelder Johan Berg Guðmundsson kwamen ook in actie . Ajax-middenvelder Kristian Hlynsson moest vanaf de bank toekijken. Ook bij de Bosniërs stond een bekende in de basis: Ajax-middenvelder Benjamin Tahirović.

Portugal haalde tegen Luxemburg genadeloos uit: de Portugezen wonnen met 9-0. Het is de grootste zege van Portugal ooit.