<
>

Antony hoeft zich niet te melden bij Manchester United

Antony hoeft zich voorlopig niet te melden bij Manchester United. Dat heeft de club naar buiten gebracht. Antony was ook al niet te zien bij het Braziliaanse elftal, nadat de ex-partner van de oud-Ajacied hem aanklaagde voor huiselijk geweld. In een statement laat de club weten dat Antony de tijd en ruimte krijgt om aandacht te besteden aan de zaak die rondom hem speelt.

"Ik heb met Manchester United afgesproken dat ik even weg blijf bij de club. Ik wil mijn onschuld bewijzen en zal volledig meewerken met politie", aldus Antony.

Niet opgeroepen voor Brazilië

Antony werd eerder teruggetrokken uit de Braziliaanse selectie "vanwege de feiten die maandag openbaar zijn geworden, waarbij Manchester United-aanvaller Antony betrokken is, en die moeten worden onderzocht", zo meldde de Braziliaanse bond in een verklaring.

Antony ontkende de aantijgingen op zijn Instagram. "Uit respect voor mijn fans, vrienden en familie voel ik me verplicht om publiekelijk te spreken over de valse beschuldigingen waarvan ik het slachtoffer ben geworden", schreef de aanvaller. Hij zei dat hij vanwege het politieonderzoek nog niets kon openbaren, maar dat uit de aangeleverde bewijzen blijkt dat hij onschuldig is. "Ik vertrouw erop dat het lopende onderzoek mijn onschuld zal bewijzen", aldus Antony.