<
>

AZ begint met punt in Azerion Vrouwen Eredivisie

AZ is de Azerion Vrouwen Eredivisie begonnen met een gelijkspel. In extremis kwam Excelsior nog langszij, maar in Sittard werden de punten niet gedeeld. Fortuna draaide namelijk een achterstand om in een 3-1 overwinning. PEC Zwolle werd verslagen door twee goals van Tessa Wullaert.

Rentree AZ in extremis verpest

De rentree van de Alkmaarders op het hoogste niveau van Nederland liet niet lang op zich wachten. In het openingsduel van het nieuwe seizoen van de Azerion Vrouwen Eredivisie trad AZ aan tegen de hekkensluiter van afgelopen seizoen, Excelsior. Door een goal van Floor Spaan in de 80ste minuut leek het nog helemaal goed te komen voor AZ, maar door een ongelukkige eigen goal van keeper Femke Liefting in de 99ste minuut bleef het duel onbeslist.

Tessa Wullaert meteen weer goud waard

Fortuna Sittard hield wel drie punten over aan de eerste wedstrijd van het seizoen. PEC Zwolle kwam nog op voorsprong door een doelpunt van Maud Rutgers, maar Tessa Wullaert bleek meteen goud waard voor de ploeg van Roger Reijners. In de 74ste en de 81ste minuut was het raak, waarna ook Chandra Davidson toesloeg voor de eindstand van 3-1.