<
>

PSV treft Spaans recordinternational: Sergio Ramos keert terug op oude nest

ProShots

Na 16 seizoenen en 22 hoofdprijzen in Madrileense dienst - en een paar aanzienlijk minder succesvolle jaren in Parijs - keert Sergio Ramos terug bij zijn jeugdliefde. Precies 18 jaar en 3 dagen nadat hij was vertrokken, trekt de gerenommeerde verdediger weer het wit-rood van Sevilla aan. Dit nieuws bevestigen bronnen aan ESPN.

De terugkeer van de vedette betekent dat PSV in de Champions League - dat naast Sevilla ook Arsenal en Lens in Groep B treft - dus komt te spelen tegen de recordinternational van Spanje. Ramos kwam in totaal liefst 180 keer uit voor de Spaanse nationale ploeg, waarbij hij ook 55 keer de aanvoerdersband mocht dragen.

Waar Ramos ten tijde van zijn vertrek uit Zuid-Spanje nog een aanvallend ingestelde rechtsback was, groeide hij bij Real Madrid uit tot wereldster toen hij eenmaal als centrumverdediger ging spelen. Een uitstapje op latere leeftijd naar PSG verliep een stuk minder lekker. In de Franse hoofdstad kon de veteraan niet voorkomen dat zijn ploeg in achtereenvolgende seizoenen al in de achtste finale van de Champions League werd uitgeschakeld.

Opmerkelijk genoeg treft de 37-jarige Ramos een oude bekende in Sevilla. Captain Jesús Navas - toen nog een rappe rechtsbuiten, nu een doorgewinterde back - maakte evenals El Capitan zijn debuut in de Sevillaanse hoofdmacht in het seizoen 2003/04.