<
>

Luuk de Jong terug naar Sevilla, Feyenoord ontmoet opnieuw S.S. Lazio

Feyenoord wacht een weerzien met S.S. Lazio in de groepsfase van de Champions League in een poule die verder bestaat uit Atlético Madrid en Celtic. Voor Luuk de Jong staat een bijzonder tweeluik op de rol. Hij speelt met PSV tegen Sevilla, de club die hij naar de Europa League-winst kopte in 2020. Naast Sevilla speelt PSV tegen Arsenal en RC Lens.

De Nederlandse clubs treffen oude bekenden in de groepsfase van het kampioenenbal. Feyenoord gaat opnieuw naar Rome voor een ontmoeting met S.S. Lazio. Vorig jaar troffen deze clubs elkaar ook al in de Europa League. Nadat er met 4-2 werd verloren in Rome nam Feyenoord in Rotterdam revanche met 1-0 overwinning. Lazio verdiende de plek in de Champions League met een tweede plek in de Serie A afgelopen seizoen.

De laatste keer dat Feyenoord Atlético Madrid trof was in de voorbereiding op het afgelopen seizoen. In een oefenwedstrijd in De Kuip won Feyenoord met 2-1. Bij Feyenoord - Celtic gaan gedachten automatisch terug naar 1970. Toen won Feyenoord van de Schotten in de finale van de Europacup 1 na verlenging (2-1).

Hancko: "Alles kan gebeuren in deze groep"

Alles kan gebeuren in deze groep. Er is geen favoriet", luidt de conclusie van Feyenoord-verdediger David Hancko na de loting. "Het zou net zo uit kunnen pakken als vorig jaar, waarin iedere wedstrijd beslissend was", aldus Hancko, die aangeeft dat de uitwedstrijd tegen Lazio Roma afgelopen seizoen 'de slechtste wedstrijd was' die hij speelde met Feyenoord.

"Het is moeilijk te zeggen", zegt Bart Nieuwkoop over de kansen van Feyenoord. "Het zijn mooie namen, maar je gaat ze pas echt goed analyseren een week van tevoren. Dan weet je pas wat je te wachten staat. Het moge duidelijk zijn dat het mooie en zware wedstrijden worden", aldus de rechtsback.

Speciale wedstrijd voor De Jong, Arsenal opnieuw naar Eindhoven

Aan de status van Luuk de Jong in Sevilla kan geen enkele andere Nederlander tippen. De spits van PSV had met twee kopgoals een aanzienlijk aandeel in de gewonnen Europa League-finale tegen Inter (3-2). Net als Feyenoord treft PSV met Arsenal een ploeg die het vorig seizoen al trof in de groepsfase van de Europa League. PSV verloor met minimaal verschil in het Emirates Stadium en won een week later met 2-0 van The Gunners. Daarmee was Europese overwintering een feit. In de knock out-fase werd PSV vervolgens uitgeschakeld door Sevilla.

RC Lens is de grote onbekende in groep B van PSV. Lens was de revelatie in de Ligue 1 vorig seizoen. De club uit de Noord-Franse stad deed lang mee om de titel, maar moest uiteindelijk toch Paris Saint-Germain voor laten om de landstitel. Bij Lens staat Nederlander Stijn Spierings onder contract.

Brands ziet kansen: “Het had zwaarder gekund”

Marcel Brands is niet ontevreden over de loting. De algemeen directeur van PSV ziet kansen voor de ploeg van Peter Bosz. "Het had zwaarder gekund", stelt Brands. "Het zijn twee tegenstanders die we al goed kennen. Daarnaast is alles goed te bereizen. Dat is leuk voor de fans."

Groep A
FC Bayern München
Manchester United
FC Kopenhagen
Galatasaray

Groep B
Sevilla FC
Arsenal
PSV
RC Lens

Groep C
Napoli
Real Madrid
SC Braga
Union Berlin

Groep D
SL Benfica
Inter
FC Salzburg
Real Sociedad

Groep E
Feyenoord
Atlético Madrid
S.S. Lazio
Celtic

Groep F
Paris Saint-Germain
Borussia Dortmund
AC Milan
Newcastle United

Groep G
Manchester City
RB Leipzig
Rode Ster Belgrado
BSC Young Boys

Groep H
FC Barcelona
FC Porto
Shakhtar Donetsk
Antwerp FC