<
>

Bosz behoedt spelers: "Ze moeten niet te veel naar mensen zoals jullie luisteren"

PSV staat aan de vooravond van een wedstrijd die voor een groot gedeelte het seizoen van de Eindhovenaren zal bepalen. Dringt PSV voor het eerst sinds 2018 eindelijk weer door tot de groepsfase van het meest prestigieuze hoofdtoernooi of blijkt Rangers - zoals vorig seizoen - opnieuw een struikelblok? Trainer Peter Bosz kijkt met vertrouwen uit naar Rangers-thuis: "We zullen vooral ons eigen plan trekken."

Bosz-ball

Bij 'Bosz-ball' hoort aanvallend voetbal waarbij ook de nodige risico's worden genomen. Bosz is het oneens dat zijn filosofie teveel risico teweeg zal brengen: "Als je het niet goed uitvoert, dan zal het risico inhouden. Als je heel verdedigend speelt en dat niet goed uitvoert, dan houdt dat automatisch ook risico's in."

PSV kwam afgelopen weekend in de Eredivisie niet in actie. Alles om woensdag zo sterk als mogelijk voor de dag te komen in een duel waarin heel veel op het spel staat. Bosz: "We hebben eindelijk kunnen trainen op punten waarvan wij vinden dat ze beter moeten. Hopelijk gaan jullie morgen zien welke dingen dat waren."

Trainen

"Het is duidelijk dat we in Glasgow heel veel balbezit hadden, we heel veel mogelijkheden hadden om tot kansen te komen, maar heel weinig grote kansen hebben gehad", analyseert Bosz het uitduel dat in een 2-2 gelijkspel eindigde. Bosz verklapt uiteindelijk waar de nadruk op de trainingen afgelopen week voornamelijk op lag: "De laatste pass werd te vaak niet goed gespeeld, dit moet in het thuisduel uiteraard beter."