<
>

Alle transfers in de Azerion Vrouwen Eredivisie deze zomer

ESPN

Jill Roord maakte dit seizoen de verrassende stap naar Manchester City en Jill Baijings mocht naar het grote Bayern München transfereren. Ook op eigen bodem gebeurde er genoeg op de transfermarkt. Een overzicht van alle transfers in de Azerion Vrouwen Eredivisie deze zomer.

Deze spelers verlieten de Eredivisie

Verschillende grootheden verlieten deze zomer de Eredivisie. De muur van Oranje, Daphne van Domselaar, ging bijvoorbeeld naar Aston Villa. De tweede keeper van Oranje, Lize Kop, verliet Ajax voor Leicester City. Esmee Brugts maakte een droomtransfer naar FC Barcelona. Wieke Kaptein tekende bij Chelsea. En wereldwijde topscorer Fenna Kalma transfereerde van FC Twente naar VfL Wolfsburg.

Maar dat zijn niet de enige voetballers die zich verder gaan ontwikkelen in het buitenland. Ook deze speelsters maakten de overstap:

Nieuw talent naar de Eredivisie

Natuurlijk kijken clubs uit buitenlandse competities naar onze Eredivisie, maar vanuit Nederland kijken we ook steeds meer naar het buitenland. Zo shopte Telstar helemaal in Japan voor aanvaller Chinatsu Kira en haalde PSV WK-deelnemer Indiah-Paige Riley. Ook de Belgische markt is in trek bij Eredivisie-clubs.

FC Utrecht plukt de Eredivisie leeg

Ook binnen de Eredivisie gaan en komen er genoeg voetballers. Nieuwkomer AZ nam een groot deel van de selectie over van VV Alkmaar, FC Utrecht had die ‘luxe’ niet. De Utrechters doen daarom zaken met directe concurrenten en plukken zo speelsters bij iedere Eredivisie-club weg.

Transfers binnen de Eredivisie

Maar niet alleen Utrecht shopt bij directe concurrenten. Andere clubs deden vorig seizoen ook aan bord-op-schoot scouting. Zo transfereerde FC Twente’s Bente Jansen naar de grote concurrent: Ajax. En versterkte FC Twente zich weer met de aanvoerder van Feyenoord: Annouk Boshuizen.

De Azerion Vrouwen Eredivisie bestaat dit seizoen uit twaalf clubs, aangezien FC Utrecht nu ook deelneemt aan de competitie. Aankomend weekend staan er weer vijf wedstrijden op het programma. Op zaterdag komt FC Twente op bezoek bij Telstar, die wedstrijd is om 14.00uur op ESPN 1 te zien. Zondag speelt Feyenoord in eigen huis tegen Fortuna Sittard, die wedstrijd is om 12.15 uur te zien op ESPN 1.