<
>

Dit zijn de Nederlanders bij buitenlandse clubs in de play-offs Europa League

Sergio Padt, Vicente Besuijen en Kelle Roos ESPN

Naast de Nederlanders van Ajax komen er deze week ook veel andere Nederlanders in actie in de play-offs van de Europa League. ESPN zet de Nederlanders in buitenlandse dienst die strijden om een ticket voor de groepfase op een rij. In totaal zijn er van de negentien buitenlandse ploegen vijf landgenoten actief. Een overzicht:

Ludogorets

We beginnen met de tegenstander van Ajax waar Sergio Padt onder contract staat. De doelman moest in Razgrad vier keer vissen en zag z'n ploeg met 4-1 onderuit gaan. Padt pakte vorig seizoen nog de dubbel met de Bulgaren. De 33-jarige doelman verruilde na zeven seizoenen bij FC Groningen in de zomer van 2021 de Eredivisie voor de Bulgaarse competitie.

Slavia Praag

Landgenoot Mick van Buren is speler van Slavia Praag. De aanvaller, die eerder bij Excelsior en ADO Den Haag speelde, heeft met zijn Tsjechische club goede hoop om ten koste van FC Zorya Luhansk de groepsfase te bereiken. In Praag werd het thuisduel met 2-0 gewonnen. Van Buren viel een half uur voor tijd in.

Aberdeen

Bij het Schotse Aberdeen vinden we twee Nederlanders. De ene is wat succesvoller dan de andere. De 31-jarige Kelle Roos is namelijk de vaste keeper, terwijl Vicente Besuijen het moet doen met een plek op de reservebank. Aberdeen strijdt tegen BK Häcken voor een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League. Alles is nog mogelijk, want de heenwedstrijd eindigde in 2-2.

Aris Limassol

We sluiten het overzicht af met de minst bekende naam in Nederland, namelijk die van Jaden Montnor. De pas 20-jarige aanvaller verruilde in 2021 de beloften van Almere City in voor Sankt Pölten. Laatstgenoemde club verliet hij deze zomer voor een avontuur op Cyprus. In de heenwedstrijd tegen Slovan Bratislava viel Montnor in. Het duel ging met 2-1 verloren. Donderdag is er dus werk aan de winkel voor de Nederlander en z'n ploeggenoten.

Klik hier voor de Nederlanders in buitenlandse dienst in de Champions League play-offs.

Klik hier voor de Nederlanders in buitenlandse dienst in de Conference League play-offs.