<
>

Padt: "Voor Ludogorets grote eer om Ajax te mogen ontvangen"

Pro Shots

"Ajax komt hier gewoon, geweldig!" Het zijn zo’n beetje de eerste woorden die Ludogorets-doelman Sergio Padt hoort van één van de directeuren nadat hij met de club de volgende ronde van het kwalificatietoernooi voor de Europa League heeft behaald.

"Ze weten hier allemaal hoe groot Ajax is. Voorgaande jaren zijn ze nog heel ver gekomen in de Champions League en voor Ludogorets is het nu een grote eer om Ajax te mogen ontvangen. Zo’n zelfde gevoel heerste er vorig jaar toen we tegen AS Roma mochten spelen. Toen wonnen we thuis met 2-1. Ja, het is wel een mooi potje voor ons. Ajax is natuurlijk de favoriet en we zullen echt boven onszelf moeten uitstijgen."

"Ik volg het Nederlands voetbal nog altijd en ze hebben het nu misschien wat lastig, maar het blijft een elftal met heel veel kwaliteit. Overigens hebben ze ook een fantastische assistent-trainer gehaald met Hedwiges Maduro. Ik heb nog met hem gespeeld bij FC Groningen en toen zag je al dat hij een trainer zou worden, en misschien zelfs wel een hele grote."

Blessure

Padt ontbrak in de laatste drie wedstrijden vanwege een spierblessure. Toch hoopt hij gewoon in actie te komen tegen Ajax. "Toen ik de loting zag dacht ik: Shit, zo’n wedstrijd wil je natuurlijk spelen. Dus als de trainer vraagt of ik 100% fit ben zal ik met 'ja' antwoorden."

Ajax is natuurlijk geen onbekende voor Sergio Padt. In Bulgarije volgt Padt het Nederlandse voetbal op zijn tv en maandag of dinsdag loopt hij bij trainer Ivaylo Petev naar binnen om hem wat informatie te geven. "Haha, het is niet handig om nu tegen ESPN te vertellen wat ik hem dan vertel. Er zijn bij Ajax weinig mindere punten, maar ze zijn wel te vinden en ik heb daar wel mijn denkwijze over."

Blik op Europa

Bij Ludogorets ligt de prioriteit op dit moment meer bij het Europese avontuur dan bij de nationale competitie. De afgelopen twaalf jaar werden ze kampioen, nu zijn ze na vijf wedstrijden terug te vinden op de negende plaats. Paniek is er echter nog niet en dat komt omdat er op dit moment in de competitie ook rust gegund wordt aan veel spelers die in Europees verband in actie moeten komen.

"De focus ligt in de eerste periode op Europa, maar dat neemt niet weg dat we in de competitie ook willen winnen. We staan nu in de middenmoot, maar we kijken vooral naar onze grote concurrenten zoals CSKA Sofia, Levski Sofia en Cherno More, die normaal nooit zo hoog staan, maar het nu wel goed doen."

Erg warm

De wedstrijd begint donderdag om 20:00 uur en wordt gespeeld in de Huvepharma Arena, de thuishaven van Ludogorets waar bijna 10.500 mensen naar binnen kunnen. Grote rol kan de temperatuur nog wel eens gaan spelen, maar alle andere omstandigheden zijn donderdag top. "Het is nu erg warm, al zal het donderdagavond uiteraard wel iets meer afgekoeld zijn. Maar het stadion zal fantastisch zijn, de grasmat is ook geweldig. Het stadion was trouwens al snel uitverkocht. Voor iedereen in Bulgarije is dit interessant om naartoe te gaan. Nu maar hopen dat we een mooie wedstrijd krijgen."