<
>

Twente houdt blik op PEC ondanks naderende Europese clash

Voor de fans van FC Twente lijkt de wedstrijd tegen PEC Zwolle een tussendoortje voor het echte werk in de laatste voorronde van de Conference League, maar voor de selectie van FC Twente voelt dat absoluut niet zo. Eerst PEC dan Sarı Kanaryalar, oftewel de Gele Kanaries van Fenerbahçe.

Of FC Twente-trainer Joseph Oosting al helemaal bezig is met een van de grootmachten uit het Turkse voetbal? "Nee. Het is wel heel erg mooi dat we tegen Fenerbahçe spelen. Maar je bent weer hier en je hebt getraind voor morgen. Dus de pijlen staan weer op morgen, op PEC", zegt Oosting.

Zaterdagochtend werkte Twente de laatste training af voor het duel met de club uit de hoofdstad van Overijssel. Bezig met Fener was niemand bij Twente, beweert Oosting. "Ik heb er nog niet iemand over gehoord vanmorgen. We waren er vroeg en hebben getraind. We hebben ons voorbereid op PEC en een analyse gehad over PEC. Het leeft nog niet. De eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste."

Twijfelgevallen

FC Twente kent wat twijfelgevallen voor het duel met de Blauwvingers, maar om nu nog spelers te sparen richting de Turkse tegenstander gaat wat ver, vindt Oosting. "Sparen, daar doen we niet aan. We kijken wel naar de fysieke gesteldheid van spelers. En hier en daar hebben we wat klachten. En ook dat weten we. Dus we moeten daar goed naar kijken. Sem is daar een van. Hij heeft vandaag een blok meegedaan dus daar gaan we mee zitten met de medische staf om te kijken hoe we dat morgen gaan aanvliegen. Voor ons is de competitie ook heel erg belangrijk. We zetten daarop in. Dus deze wedstrijd tegen PEC is het belangrijkste."

Verdediger Mees Hilgers is het helemaal met zijn trainer eens. De verdediger die alleen in het tweede duel met Riga FC eerder naar de kant ging, heeft het vizier op PEC. "Morgen moeten we de lijn doortrekken en dan moeten we wedstrijd voor wedstrijd er tegenaan. Tenminste, dat is hoe wij er wel instaan als team. Veel mensen praten over Fenerbahçe. Logisch, maar wij hebben tegen elkaar gezegd dat we het wedstrijd voor wedstrijd moeten bekijken. Wat ons ook te wachten staat: we pakken elke wedstrijd een voor een."

Oude bekende bij Fenerbahçe

Hilgers had niet de behoefte om de selectie van Fenerbahçe uit zijn hoofd te leren, want die kent hij al. Dat komt door een oude bekende binnen de selectie. "Jayden Oosterwolde, die bij Fener speelt, had me al een paar keer gebeld", zegt Hilgers. "Hij zei: tot snel. Ik ken hem persoonlijk heel goed, want ik heb altijd bij hem in het team gespeeld. Dus ik wist al voordat we überhaupt tegen hem geloot hadden wie er bij hen in het team speelden. Maar we hebben ook gekeken wie er in het team bij PEC Zwolle zitten. Dus dat zijn logische dingen. Ik heb geen rare spanning."

Toch denkt hij dat de wedstrijd tegen Fenerbahçe meer is dan een wedstrijd om plaatsing voor de groepsfase van de Conference League. "Ik denk dat het een wedstrijd is waar we kunnen zien waar we staan. Dat hebben we al wel gehad, maar bij zo'n wedstrijd is het nog duidelijker waar we aan toe zijn als team. Dus dat is extra mooi om zo'n wedstrijd te spelen. Je kan zeggen dat we pech hebben qua loting, maar uiteindelijk zouden we hen toch moeten tegenkomen dus dan is het alleen maar mooi dat we ze in de kwalificatie tegenkomen."