<
>

Bayern München presenteert Kane als nieuwe nummer 9

Bayern München

Harry Kane is officieel speler van Bayern München. Der Rekordmeister heeft de nieuwe aanwinst eindelijk gepresenteerd, nadat er na een lange onderhandelingsperiode een overeenstemming is bereikt met Tottenham Hotspur over een transfer van ruim honderd miljoen euro.

De dertigjarige Engelse spits tekent in Duitsland een contract tot 2027. "Ik ben erg blij dat ik nu deel uitmaak van FC Bayern", vertelt Kane op de clubwebsite. "FC Bayern is een van de grootste clubs ter wereld en ik heb altijd gezegd dat ik mezelf wil bewijzen op het hoogste niveau in mijn carrière. FC Bayern wordt gekenmerkt door zijn winnende cultuur. Het voelt heel goed om hier te zijn."

Waardige opvolger Lewandowski in München?

Sinds het vertrek van topspits Robert Lewandowski naar FC Barcelona in 2022, slaagde Bayern er nog niet in om een waardige opvolger te vinden. Zo werd de Pool in zijn laatste seizoen met maar liefst 35 goals de topscorer van de Bundesliga. Vorig seizoen eindigde Serge Gnabry met veertien doelpunten als clubtopscorer van de Duitse kampioen.

Met Kane haalt Der Rekordmeister weer een echte potentiële topscorer in huis. Zo werd de Engelsman al drie keer topscorer van de Premier League én kroonde hij zich tijdens het WK van 2018 tot topscorer van het toernooi. Bij Tottenham kwam hij in 435 officiële duels tot 280 doelpunten en 64 assists.

Kane neemt afscheid van Tottenham-fans

In een post op social media heeft Kane afscheid genomen van de fans van Tottenham Hotspur. 'Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe ik afscheid moet nemen van een club en fans die zoveel voor me hebben gedaan in mijn carrière. Jullie zullen altijd in mijn hart zijn. Bedankt Tottenham, bedankt Tottenham fans'.