<
>

Bewogen laatste wedstrijd voor Van der Gragt: "Als ze zich bedenkt, staat de deur wagenwijd open"

ANP

De Oranjevrouwen waren vrijdag dichtbij de halve finales, maar werden uiteindelijk door Spanje uitgeschakeld. Stefanie van der Gragt had een hoofdrol in haar laatste wedstrijd ooit. De verdediger gaf eerder aan na dit WK te stoppen met voetballen.

Van der Gragt veroorzaakte eerst een penalty, door een duidelijke handsbal op de rand van het zestienmetergebied. In de extra tijd maakte ze die fout goed door de gelijkmaker te scoren. "Eerst het moment met die penalty en het andere moment schiet ik hem erin", zegt ze achteraf verbouwereerd.

"Ik werd naar voren gestuurd door de trainer en ik kreeg de bal perfect. Ik nam hem één keer aan en ik dacht ‘ik schiet gewoon’", zegt Van der Gragt over haar doelpunt. "Dat was fantastisch, alsof ze altijd al in de spits speelt. Misschien had ze een engeltje op haar schouder", aldus ploeggenoot Sherida Spitse.

Ook bondscoach Andries Jonker is te spreken over de doelpuntenmaker: "Als ze zich bedenkt, staat de deur wagenwijd open. Het is een ongelooflijk waardevolle speler, die de boel bij elkaar houdt. Maar het is haar beslissing, ik snap het wel."

Beerensteyn ongelukkig
Het doelpunt van Van der Gragt bleek niet genoeg. In de verlenging scoorde de 19-jarige Salma Paralluelo de winnende voor Spanje. "Ik voelde dat we het konden halen tot de penalty's, en dan is het kloten dat ‘ie erin valt", zegt Jackie Groenen achteraf in tranen.

Lineth Beerensteyn miste een aantal grote kansen in de verlenging. "Op het einde hadden we drie of vier kansen die we konden maken, dan is het jammer dat dat niet lukt", aldus Groenen. Beerensteyn zelf baalt ontzettend: "Ontzettend zuur. Ik baal ontzettend van de uitslag. Het is hartstikke zuur dat die bal er niet invliegt. Het is voor mij niet het toernooi waar ik van tevoren op had gehoopt."