<
>

Jonker over Spanje: "We hebben een boek aan informatie"

Bondscoach Andries Jonker heeft dankzij vier spelers in zijn selectie met een uitgebreide geschiedenis in Spanje "een boek aan informatie" over de ploeg uit dat land. "Maar een wedstrijd win je niet in de voorbereiding, maar op het veld", zei Jonker tijdens een persconferentie voorafgaand aan de kwartfinale van de Oranjevrouwen tegen Spanje vrijdag (03.00 uur Nederlandse tijd).

"Merel van Dongen weet alles van iedereen, Stefanie van der Gragt speelde twee jaar in Barcelona, Lieke Martens vijf jaar en Damaris Egurrola heeft natuurlijk haar geschiedenis", zei Jonker over de Spaanse connecties in zijn ploeg. "We hebben alle respect voor Spanje, voor wat zij in het verleden hebben bereikt en voor de manier waarop zij spelen, maar we zijn niet bang."

Eigen spel tegen Spanje

Ook Lineth Beerensteyn was aanwezig op de persconferentie. De aanvaller van Oranje wilde niet vooruitlopen op de beoogde aanpak tegen Spanje. "We gaan niet counteren, zoals Japan deed. Wij spelen ons eigen spel en kunnen het Spanje met onze kwaliteiten ontzettend moeilijk maken."