<
>

Bosz kritisch na sterk optreden PSV: "Ik ga zeker niet akkoord met middelmaat"

PSV won dinsdagavond met 4-1 van Sturm Graz in het heenduel van de derde voorronde van de Champions League. Toch is trainer Peter Bosz kritisch op zijn ploeg. “Vooraf teken je voor deze uitslag, maar we kunnen beter”, vertelde de trainer van PSV na afloop van de wedstrijd tijdens de persconferentie.

Zijn ploeg was in de eerste helft al duidelijk te sterk voor de Oostenrijkse tegenstander, maar ondanks een comfortabele voorsprong was Bosz toch nog niet tevreden. "Ik vond ons de eerste helft niet goed spelen. Het gekke in voetbal is dat je dan ineens met 3-1 voor kan staan", aldus de coach. "We hadden een bepaalde manier van spelen uitgedacht en dat deden we niet goed. Dat heb ik in de rust gezegd en het gekke is dat we in de tweede helft betere kansen hebben gekregen en er dan nog maar één in schieten. Voetbal is soms gek."

Bosz wil met zijn PSV de groepsfase van de Champions League bereiken en om prijzen spelen. Hij eist daarom veel van zijn spelers. "Ik zal zeker niet akkoord gaan met middelmaat of iets wat ze al hebben laten zien als norm. Dat is de ondergrens en vanaf daar moet je steeds beter worden."

Bakayoko kan beter

Johan Bakayoko was één van de uitblinkers. De Belgische aanvaller leidde de eerste twee doelpunten in, maar volgens Bosz kan ook hij beter. "Het is een hele goede voetballer. Ik was heel blij met zijn voorzet waar Luuk de Jong uit scoorde. Een geweldige bal. Dat heeft hij. In de tweede helft kwam hij nog een paar keer naar binnen, maar dan mag de bal wat beter op goal zijn. Bakayoko kan beter."

De talentvolle aanvaller was zelf tevreden over zijn optreden, maar begrijpt de reactie van zijn coach. "Dat mag als je wil nastreven wat wij willen nastreven. Dan mag je kritisch zijn ookal winnen we", zegt Bakayoko die een goede start van het seizoen kent. De Belg wil er alles uithalen dit jaar. "Als ik hetzelfde ben als vorig seizoen dan is dat niet goed. Je moet elk jaar verbetering brengen en dat probeer ik te brengen. Met het vertrouwen dat de coach mij geeft probeer ik er het beste uit te halen en het wordt alleen maar beter.

Uitblinkers PSV

Bosz zag dinsdagavond twee van zijn spelers uitblinken. "Ik vond Isaac Babadi en Luuk de Jong erg goed spelen", zei de coach na afloop van de wedstrijd. Babadi maakte de openingstreffer bij zijn Europese debuut en De Jong scoorde twee keer bij zijn honderdste Europese duel. "Dat waren wel de twee mannen die er voor mij uitsprongen ja."

Klus klaren in Graz

Een 4-1 voorsprong mag PSV natuurlijk niet meer weggeven. Bosz wil echter nog niet te ver op de zaken vooruitlopen. "We moeten nog daarnaartoe. Ze hebben nu twee of drie corners gehad en scoorden daar één keer uit. Ik denk niet dat de sleutel daar bij de corners zal liggen, maar wel bij of we daar aan voetballen toekomen. Dat moeten we doen en daar kunnen we heel goed in zijn. Dat heb je natuurlijk ook bij vlagen gezien. We hebben goede fases gehad waarbij we het publiek hebben vermaakt, gevaarlijk zijn geweest en kansen hebben gecreëerd. Helaas, en dat klinkt gek als je vier keer hebt gescoord, kan het nog beter", is de samenvatting van Bosz.