<
>

Twente nog altijd van slag na rellen: "Voetbal sneeuwt onder"

Het seizoen in Nederland is nog niet eens begonnen, maar voor FC Twente staat donderdagavond al een hele belangrijke wedstrijd op het programma. In de voorronde van de Conference League verdedigen de Tukkers een 1-0 voorsprong tegen het Zweedse Hammarby IF.

Ondanks de overwinning vorig week in de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen in de Grolsch Veste, ging het na afloop niet over voetbal. Rellen op de tribune maakten, van wat een Europees voetbalfeest moest zijn, een gitzwarte avond. Daarom mag Twente geen uitsupporters meenemen en gaat de ploeg nergens heen zonder de Zweedse politie. Trainer Joseph Oosting baalt nog altijd stevig van de gebeurtenissen van vorige week. "We zijn hier voor het voetbal, maar het sneeuwt onder bij de dingen die er zijn gebeurd", aldus Oosting tegen RTV Oost.

Selectie Twente krijgt nieuwe incidenten ook mee
Ondanks dat Twente geen supporters mee mag nemen naar Stockholm, is er een groepje fans naar Zweden afgereisd. Vanmiddag raakte een deel daarvan slaags met een groep Hammarby-supporters en dat krijgen ook de Twente-spelers mee. "Je hebt nu social media. Je probeert de selectie er wel van af te schermen, maar dat lukt niet. Ik heb wel tegen de selectie gezegd dat we ons alleen moeten focussen op het voetbal. Je ontkomt er alleen niet aan, want je krijgt wel dingen mee over de randzaken."

Dan naar het voetbal, want Twente speelt dus gewoon een hele belangrijke wedstrijd. De Tukkers waren vorige week goed en aangezien de selectie fit is, ziet Oosting geen reden om te wisselen. "We hebben het goed gedaan en dat sneeuwt nu onder. We zitten nog in de voorbereiding, maar spelen al twee belangrijke wedstrijden. We willen een ronde verder. Er zit progressie in de manier waarop we willen spelen. Daar ben ik blij mee."

Unnerstal hoefde niet lang na te denken over contractverlenging bij Twente
Waar Twente ook blij mee zal zijn, is de contractverlenging van doelman en sterkhouder Lars Unnerstal. De doelman, die wel interesse van verschillende clubs genoot, hoefde niet lang na te denken over een langer verblijf. "Twente en ik waren snel klaar. Ik ben blij en ik hoop dat de rest van de club ook blij is dat ik bij Twente blijf spelen."

Ook de doelman merkt veel van de aangescherpte veiligheidsmaatregelen zegt de Duitser tegen RTV Oost. "Er zijn geen supporters bij en dat is heel jammer. Ook merk je dat de politie overal bij is. Maar het is voetbal en wij moeten gewoon doorgaan. Dat is ons werk. Je moet er plezier in blijven houden. Anders speel je geen goede wedstrijd. We moeten snel een eerste goal maken en dan weer snel naar huis."