<
>

PSV loot Sturm Graz in voorronde CL, AZ naar Andorra of Montenegro

ANP Foto

PSV neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Sturm Graz uit Oostenrijk. PSV speelt op op 8 of 9 augustus eerst thuis, een week later op dinsdag 15 augustus treffen beide ploegen elkaar voor de return in Oostenrijk.

Beide ploegen troffen elkaar twee jaar geleden ook al, toen in de groepsfase van de Europa League. Beide wedstrijden werden toen eenvoudig gewonnen door de Eindhovenaren (4-1, 2-0).

Mocht PSV deze ronde overleven wachten er nog play-offs. Als PSV ook die ronde overleeft, is het geplaatst voor de groepsfase van het toernooi. Vorig seizoen bleek dat een horde te ver voor de ploeg van toenmalig trainer Ruud van Nistelrooij. Rangers FC was toen over twee wedstrijden te sterk. De Schotse topclub behoort ook dit seizoen tot de mogelijke tegenstanders in de play-offs.

Sturm Graz

Sturm Graz eindigde vorig seizoen als tweede in de Oostenrijkse competitie, achter kampioen Red Bull Salzburg. De runner-up verloor wél al een van zijn smaakmakers. Oud-Spartaan Emanuel Emegha ontwikkelde zich zo stormachtig, dat Sturm Graz de jonge spits wel moest verkopen voor een lucratief bedrag (13 miljoen) aan het Franse Strasbourg.

Sturm Graz is vooral een hinderlijke tegenstander vanwege de speelwijze. Vanuit een ietwat onorthodoxe formatie - een 4-4-2-ruit, met twee diepe spitsen en een '10' in hun rug - zet de Oostenrijkse formatie graag hoog en fel druk. Individueel is linkshalf Alex Prass de speler om op te letten.

AZ tegen FC FK Sutjeska of Santa Coloma

AZ speelt in de derde voorronde van de UEFA Conference League tegen FK Sutjeska uit Montenegro of UE Santa Coloma uit Andorra.

AZ begint op 10 augustus met een uitwedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen beide ploegen, een week later staat de return op het programma in Alkmaar.

Twente mogelijk naar Hongarije of Letland

Ook FC Twente kwam uit de koker, maar die hebben eerst nog een tweede voorronde af te leggen tegen het Zweedse Hammarby IF. Mocht die ronde worden overleefd nemen de Tukkers het in de derde voorronde op tegen de winnaar van het duel tussen het Hongaarse Kecskeméti TE en Riga FC uit Letland.

Afgelopen seizoen kwamen AZ en FC Twente ook uit in de UEFA Conference League. Twente werd in de play-offs uitgeschakeld door latere finalist Fiorentina. AZ kende een droomseizoen dat uiteindelijk strandde in de halve finale tegen de uiteindelijke winnaar West Ham United.