<
>

Simons komend seizoen speler van RB Leipzig

Pro Shots

Xavi Simons is gepresenteerd als speler van RB Leipzig. De Duitse topploeg huurt de aanvaller één jaar van Paris Saint-Germain. De 20-jarige international van Oranje stapte afgelopen zomer over van de Franse kampioen naar PSV, maar PSG kreeg daarbij de optie om Simons voor een relatief laag bedrag terug te kopen. Daar hebben de Fransen gebruik van gemaakt en hem direct weer verhuurd.

Simons reageert zelf op de clubwebsite van de Duitse ploeg. “De Bundesliga is een van de beste competities in Europa en RB Leipzig is een van de beste teams in de Bundesliga. Naar Leipzig komen is de juiste stap voor mij omdat de club constant laat zien hoe je jonge spelers kunt ontwikkelen en succesvol met ze kunt zijn."

"Ik kom bij een club die regelmatig Champions League-voetbal speelt. De selectie heeft de perfecte mix van veel jonge en ervaren spelers en de hele club is hongerig naar succes. Ik was meteen onder de indruk van de speelstijl van RB Leipzig en ik ben ervan overtuigd dat mijn kwaliteiten goed bij dit team passen en dat we samen veel kunnen bereiken. Ik kan haast niet wachten om met mijn nieuwe teamgenoten te spelen en aan het nieuwe seizoen te beginnen”, aldus Simons.

PSV wilde Simons graag behouden, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. Simons speelde slechts één seizoen voor PSV, waarmee hij de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal wist te winnen. Hij sloot het seizoen af als topscorer. Simons maakte net als Utrecht-spits Anastasios Douvikas 19 doelpunten.