<
>

Giménez bezorgt Mexico Gold Cup met schitterende treffer

Mexico heeft voor de negende keer in de geschiedenis de Gold Cup gewonnen, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Cariben. Santiago Giménez, de spits van Feyenoord, was de held van Mexico in het SoFi Stadium van Los Angeles. Hij kwam in de 85e minuut in het veld en zorgde drie minuten later, via een prachtige treffer, voor de beslissing in de wedstrijd tegen Panama, 1-0.

Henri Martin startte bij Mexico in de punt van de aanval, maar hij slaagde er in de snelle en fysieke wedstrijd niet in om te scoren. In de slotfase werd de spits van Feyenoord ingebracht, in de hoop een late goal te forceren. En dat gebeurde. De 22-jarige aanvaller scoorde in stijl. Hij kreeg in de 88e minuut de bal van Orbelin Pineda, nadat Álvarez de bal op karakteristieke wijze had afgepakt, en begon aan een rush vanaf het middenveld richting het Panamese doel. Zijn schot met links ging scherp in de rechterhoek.

Mexico was al recordhouder met acht overwinningen in de Gold Cup en breidde die recordreeks verder uit. Het land won het toernooi eerder in 1993, 1996, 1998, 2003, 2009, 2011, 2015 en 2019.

Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez deelden mee in de Mexicaanse vreugde. Zijn begonnen in de basis en speelden de hele finale mee.