<
>

Canada treft VS in kwartfinale, Costa Rica door na spektakelstuk met 10 goals

Afgelopen nacht stonden de laatste groepsduels van de Concacaf Gold Cup op het programma. Nadat er in vier wedstrijden in totaal maar liefst 25 keer werd gescoord, hebben Panama, Costa Rica, Guatemala en Canada zich geplaatst voor de kwartfinales.

Canada eenvoudig door
In groep D wist Canada dat het moest winnen tegen het al uitgeschakelde Cuba om door te gaan naar de volgende ronde. Het mede-gastland maakte geen fout en won vrij eenvoudig met 4-2 van de Cubanen.

Guatemala is in dezelfde groep als groepswinnaar geëindigd doordat het met 3-2 won van Guadeloupe. Canada treft daardoor in de kwartfinale de grote rivaal en buurland Verenigde Staten. Guatemala gaat in de volgende ronde spelen tegen Jamaica.

Costa Rica treft Mexico na doelpuntenregen
Net als Canada had ook Costa Rica maar één taak in de laatste groepswedstrijd in groep C tegen Martinique: winnen. Dat lukte Costa Rica uiteindelijk vrij eenvoudig, al doet de 6-4 uitslag anders vermoeden. Nadat de Costa Ricanen op een 5-1 voorsprong kwamen, leek de buit wel binnen. Totdat er tien minuten voor tijd twee keer snel werd gescoord door Martinique. Een gelijkspel zou voor het kleine eiland genoeg zijn voor plaatsing voor de volgende ronde, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Costa Rica speelt in de kwartfinale tegen Mexico.

In de andere groepswedstrijd speelde Panama met 2-2 gelijk tegen El Salvador, waardoor zij als groepswinnaar doorgaan naar de volgende ronde. Panama mag het in die volgende ronde opnemen tegen Qatar.

De kwartfinales van de Gold Cup zie je live op ESPN 1. In de nacht van zaterdag op zondag om 01:10 uur trappen Panama en Qatar af. Daarna om 04:06 uur speelt Mexico tegen Costa Rica.