<
>

Conference League-finale komend seizoen in Athene

Pro Shots

De UEFA heeft de stadions bekend gemaakt waar de komende twee seizoenen de finale van de UEFA Europa Conference League gespeeld zullen worden. Op woensdag 29 mei 2024 is de Opap Arena in de Griekse hoofdstad Athene het decor van de derde editie, een jaar later vindt de finale op 28 mei plaats in het Poolse Wroclaw.

De splinternieuwe Opap Arena, ook bekend als het Agia Sofiastadion, is sinds dit seizoen de thuishaven van AEK Athene en het Griekse nationale elftal. Er kunnen 32.500 toeschouwers in en het stadion is daarmee een stuk groter dan de stadions waar de eerste twee finales van de Conference League werden gespeeld. In 2022 speelde Feyenoord in Tirana de finale tegen AS Roma voor 22.500 toeschouwers. Bij de finale in Praag van dit jaar, tussen West Ham United en Fiorentina konden er zelfs maar 19.000 supporters aanwezig zijn.

Het Wroclaw Stadion werd in 2011 geopend in de aanloop naar het EK 2012 in Polen en Oekraïne en is sindsdien de thuishaven van Slask Wroclaw. Het stadion is met 45.000 zitplaatsen nog een slag groter en dus lijkt het erop dat de UEFA het derde Europese toernooi serieuzer gaat nemen.