<
>

Prachtige goal Baron voor Guadeloupe, Canada speelt weer gelijk

Guadeloupe heeft op de Gold Cup in poule D uitstekende zaken gedaan door met 4-1 van Cuba te winnen. In de eerste helft stond Guadeloupe al met 3-0 voor. Vlak na rust tikte de geboren Fransman Anthony Baron de 4-0 binnen, met een prachtige pirouette, ook wel bekend van Zinédine Zidane.

Cuba vierde in de 62ste minuut zijn eerste goal van het toernooi, maar dat was niet genoeg. Aldair Ruiz werd vlak voor tijd nog van het veld gestuurd, waardoor Cuba met tien man de wedstrijd eindigde. Cuba is na twee wedstrijden uitgeschakeld. Guadeloupe heeft aan een gelijkspel tegen Guatemala genoeg om de volgende ronde te bereiken.

In de andere wedstrijd in de groep heeft Canada voor de tweede keer gelijkgespeeld. Na de 2-2 tegen Guadeloupe eindigde de wedstrijd tegen Guatemala (0-0) ook gelijk. Hierdoor staan ze met twee punten derde in de poule en moet er woensdag van Cuba gewonnen worden om nog kans te maken op de kwartfinales.

Charles-Andreas Brym, de Sparta-speler die afgelopen seizoen aan FC Eindhoven werd verhuurd, mocht ook nog invallen in de 66ste minuut.

In de nacht van zondag op maandag speelt gastland De Verenigde Staten tegen Trinidad en Tobago (01.00 uur, ESPN 1) en neemt Jamaica het op tegen Saint Kitts en Nevis (01.00 uur, ESPN 2). Later in de nacht moet Mexico het opnemen tegen Qatar (03.30 uur, ESPN 1) en Honduras en Haïti treffen elkaar ook om 03.30 uur (ESPN 2).