<
>

Onyekachi geeft vluchtelingen voetbaltraining in Ter Apel: "Eén van de beste dingen in mijn leven"

In Ter Apel krijgen jonge vluchtelingen elke week voetbaltrainingen van Akakem Onyekachi. Hij was jeugdinternational in Nigeria, maar een blessure maakte in 2021 een einde aan zijn voetbalcarrière. Nu geeft hij in Nederland trainingen voor stichting KLABU, een stichting die vluchtelingen helpt door middel van sport. "Het is één van de beste dingen in mijn leven", vertelt Onyekachi.

Hij geeft aan hoe moeilijk het is om te moeten vluchten uit een land. "Het is heel zwaar om in een land te komen waar je helemaal niemand kent. Je moet wennen aan een nieuwe omgeving. Dat kan soms deprimerend zijn. Het is een hele uitdaging", vertelt Onyekachi die een duidelijk doel voor ogen heeft met de stichting. "Daarom biedt KLABU die mensen de mogelijkheid om te sporten. Om ze te helpen en op te vrolijken, en om ze een andere kant van het leven te laten zien. Plezier hebben door te voetballen. Het is mijn doel om hun leven hier in Nederland zo aangenaam mogelijk te maken."

Onyekachi weet uit eigen ervaring hoe belangrijk stichting KLABU kan zijn voor vluchtelingen. "Door KLABU voelt het alsof ik hier ook familie heb. Ik werk met ontzettend fijne mensen. Het is leuk om te werken met mensen die een leven hebben zoals ik. Zij accepteren je zoals je bent, ongeacht je achtergrond, nationaliteit of verleden."

De Nigeriaanse voetbaltrainer studeert Football Business aan het Johan Cruyff Institute en droomt van een baan in de voetbalwereld. "Het was altijd mijn droom om hier een leven op te bouwen. Om mijn langgekoesterde droom waar te maken door voetbalzaakwaarnemer te worden. Ik wil jonge voetballers helpen om hun doelen te behalen. Ervoor zorgen dat ze alles eruithalen wat erin zit en dat ze de juiste keuzes maken."

Ga voor meer informatie over KLABU naar de website van de stichting.