<
>

Pepi helpt USA met goal aan finale CONCACAF Nations League

Pro Shots

De Verenigde Staten hebben vannacht, mede dankzij een goal van Ricardo Pepi, met 3-0 gewonnen van Mexico in de halve finale van de CONCACAF Nations League. Het was een verhitte wedstrijd, waarin scheidsrechter Ivan Barton maar liefst vier rode kaarten uitdeelde. De VS neemt het maandag in de finale op tegen Canada.

Christian Pulisic was zoals wel vaker de belangrijkste man aan de kant van de Verenigde Staten. Mexico, met Ajax-spelers Edson Alvarez en Jorge Sanchez in de basis, kreeg geen grip op hem. De aanvoerder van de VS maakte met een goal vlak voor rust en een doelpunt gelijk na rust het verschil.

In de tweede helft liepen de gemoederen hoog op. In de 69e minuut trapte Cesar Montes hard na. Hierop volgde een opstootje, waardoor niet alleen Montes, maar ook Weston McKennie een rode kaart kreeg. Zo werd het tien tegen tien.

Toen de rust eenmaal was teruggekeerd op het veld trok de VS weer ten aanval. Sergino Dest zette Pepi met een mooie actie alleen voor de doelman. De spits, die afgelopen seizoen voor Groningen speelde, omspeelde keeper Guillermo Ochoa en schoof zo de 3-0 binnen.

In de slotfase moesten de teams weer uit elkaar gehaald worden na een ruzie die begon bij Dest en Alvarez. Na veel duw- en trekwerk kregen uiteindelijk Dest en Gerardo Arteaga rood, waardoor de landen met negen man overbleven. De wedstrijd werd al ontsierd door de vele problemen op het veld, maar buiten het veld ging het ook mis. Zo werd het duel vroegtijdig afgefloten wegens anti-homo spreekkoren vanaf de tribune.

De Verenigde Staten nemen het in de finale op tegen Canada en moeten het in die wedstrijd dus zonder McKennie en Dest doen. De twee missen de finale vanwege hun rode kaarten. Dat duel wordt in de nacht van zondag op maandag om half drie gespeeld.