<
>

Almere hunkert naar Eredivisie: "Iedereen wil erbij horen"

Almere City FC staat op de drempel van de eerste promotie naar de Eredivisie in de clubhistorie. De ploeg van Alex Pastoor verdedigt zondag een 2-0 voorsprong in en tegen Emmen. Met gezonde spanning wordt er toegeleefd naar het belangrijkste duel ooit van de polderclub.

De selectie van Pastoor staat er in de return tegen FC Emmen goed voor. “Ze zijn erg fit, fysiek en in het hoofd. Vooral in het hoofd zijn ze erg fit. Die combinatie levert op dat je in de meeste gevallen kan doen wat je wilt”, zegt de oefenmeester na de afsluitende training.

Pastoor kan geschiedenis schrijven met zijn ploeg. De ambitieuze club uit Almere droomt al jaren van de Eredivisie. De hunkering in de stad bereikt zijn kookpunt, maar dat laat Pastoor koud. Hij wil maar één ding: winnen. “Ik krijg er niet overdreven veel van mee. Het zijn dingen die van me afglijden. Wat heb ik eraan om mij daaraan te laven?”, vraagt hij zich af. “Wij zijn sportmensen. Wij willen alles winnen wat er te winnen valt. Wij willen laten zien dat we beter zijn dan de tegenstander. Dat is onze enige drijfveer en anders niets.”

“Iedereen wil op de trein springen”
Als inwoner van de stad weet aanvoerder Damian van Bruggen dat het promotieduel leeft onder de Almeerders. “Je merkt natuurlijk wel dat iedereen erbij wil horen. Alle seizoenskaarten zijn uitverkocht. Iedereen wil op de trein mee springen. Voor ons is het zaak bij onszelf te blijven en niet te wild te dromen.”

Het feit dat Almere City de eerste club uit de Flevopolder kan worden die actief is op het hoogste niveau, maakt hem trots. “Maar mocht het morgen om een en of andere reden niet lukken, dan ben ik nog steeds trots op wat we bereikt hebben dit jaar. We zijn derde geëindigd in de competitie en hebben de finale van de play-offs bereikt. Ik denk dat we de club echt op de kaart hebben gezet. Ongeacht het resultaat denk ik dat we een fantastisch seizoen hebben gehad”, aldus de 27-jarige verdediger.