<
>

Danny Buijs nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard

Danny Buijs wordt de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. Dat heeft de club vrijdag bekendgemaakt op de website. Buijs verbindt zich voor twee seizoenen aan de Eredivisionist.

Het is de derde keer dat Buijs aan de slag gaat als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Hij geeft aan zin te hebben in het nieuwe avontuur en heeft vertrouwen in een goed verloop. "Ik heb een aantal enorm fijne gesprekken gehad. Daar heb ik een goed gevoel aan over gehouden."

Dit seizoen wist Fortuna Sittard zich te handhaven in de Eredivisie. Met 36 punten eindigde de club op een dertiende plek op de ranglijst. Buijs spreekt zijn ambities uit voor komend seizoen. "Wij moeten er - met z'n allen - elke dag alles aan doen om deze club op een goede manier te vertegenwoordigen. Dat moet de norm zijn", aldus Buijs. "De relatie met de supporters is hierin essentieel. Mij staat bij dat het in Sittard altijd lastig voetballen was, vooral als het publiek erachter ging staan. Dat moeten we ook komend seizoen weer realiseren."

Technisch manager
Fortuna Sittard krijgt ook een nieuwe technisch manager. Américo Branco neemt per 1 juli het takenpakket over van Sjoerd Ars, die zal doorschuiven naar de functie van technisch adviseur en Branco zal ondersteunen op het gebied van scouting, transfers en het samenstellen van de selectie.

Branco (32) was sinds 2014 actief als technisch manager bij meerdere clubs in Portugal. Hij is sinds november werkzaam bij Fortuna Sittard en is sindsdien samen met Ars verantwoordelijk voor het technische beleid.

Branco legt uit hoe belangrijk de aanstelling van Buijs is voor de club. "Danny sluit uitstekend aan op het profiel dat we als club vooraf hadden geschetst. Hij was vanaf het begin onze eerste keuze voor het hoofdtrainerschap. Danny heeft Eredivisie-ervaring, werkt graag met jonge talenten en kan teams en spelers individueel ontwikkelen."