<
>

KNVB wil Berghuis schorsen voor slaande beweging richting fan

Pro Shots

De aanklager betaald voetbal heeft een schikkingsvoorstel verstuurd naar Steven Berghuis van 3 wedstrijden uitsluiting waarvan 1 voorwaardelijk. Berghuis krijgt het voorstel vanwege het maken van een slaande beweging naar een persoon na afloop van de Eredivisiewedstrijd FC Twente - Ajax van zondag 28 mei 2023.

De aanklager betaald voetbal vindt het gedrag van Berghuis in strijd met de reglementen en gedragscode Officials Betaald Voetbal van de KNVB omdat hiermee het betaald voetbal en de voetbalsport in het algemeen in diskrediet wordt gebracht. De aanklager neemt in het schikkingsvoorstel mee dat Berghuis als speler een voorbeeldfunctie heeft, maar ook dat hij werd geprovoceerd door grove beledigende uitlatingen.

Als Berghuis het schikkingsvoorstel accepteert, mist hij de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen 2023/’24. Dat is inclusief de overlopende registratie van zijn vijfde gele kaart (opgelopen tijdens FC Twente – Ajax), die hem 1 wedstrijd uitsluiting oplevert. Berghuis heeft tot maandag 12 juni 12:00 uur de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel.

Niet moeten doen
Berghuis was na het voorval schuldbewust. "Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen. Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax."