<
>

Messi zegt Barça en Al-Hilal af en kiest voor avontuur bij Inter Miami

Pro Shots

Lionel Messi zet zijn carrière voort bij Inter Miami in Amerika. De Argentijnse superster zegt zijn oude liefde FC Barcelona en Al-Hilal uit Saoedi-Arabië af. Messi heeft in een interview met de Mundo Deportivo en Sport toegegeven dat zijn toekomst ligt bij de club waar David Beckham mede-eigenaar is.

In het interview met Mundo Deportivo en Sport licht Messi zijn keuze toe: ''Natuurlijk heb ik over een terugkeer naar Barcelona gedacht. Aan de andere kant wilde ik niet meemaken, wat ik al eerder heb meegemaakt bij Barcelona. Ik zou weer moeten afwachten wat er zou gebeuren en mijn toekomst zou in andermans handen terechtkomen. Ik wilde mijn eigen beslissing nemen. Voor mezelf en voor mijn familie. Ik heb wel gehoord dat Barça inmiddels voldeed aan de eisen van La Liga en dat de competitie alles had geaccepteerd. Toch waren er nog veel andere dingen die moesten gebeuren. Ik hoorde dat ze spelers moesten verkopen of spelerssalarissen moesten verlagen. Ik wilde niet de reden zijn dat de club dat moest doen. Ik ben in het verleden al beschuldigd van veel dingen die niet waar zijn bij Barcelona. Dat heeft me geraakt, dat was vermoeiend en dat wilde ik niet nog eens meemaken", aldus Messi tegen de Spaanse media.

"Ik wil niet de reden zijn dat Barcelona spelers moet verkopen en spelerssalarissen moet verlagen." Lionel Messi

Mede-eigenaar
Overigens heeft Messi een aantal randzaken opgenomen in zijn contract. Zo krijgt Messi de kans om mede-eigenaar te worden van de club. Ook ontvangt hij geld als Apple TV, het platform dat de MLS uitzendt, nieuwe abonnees krijgt. Messi zou per nieuwe abonnee en bepaald bedrag op zijn rekening bij kunnen schrijven.

Financiële malaise Barcelona
Messi nam afgelopen zondag na twee jaar afscheid van Paris-Saint Germain. De aanvaller, zeven keer verkozen als beste voetballer van de wereld, werd in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona. Maar Messi heeft volgens verschillende media geen aantrekkelijke aanbieding van een Europese club gekregen. De financiële situatie waarin Barcelona op dit moment in zit, is daar mede-schuldig aan. Barça heeft grote schulden en kan niet zomaar nieuwe spelers inschrijven.

Al-Hilal zou Messi een jaarsalaris van ruim 300 miljoen euro hebben aangeboden. Maar in tegenstelling tot Cristiano Ronaldo en Karim Benzema zou Messi een aanbod uit Saudi-Arabië hebben afgeslagen. Adidas en Apple zouden de komst van Messi naar Inter Miami mede mogelijk maken.

Messi moest in 2021 Barcelona na 21 jaar verlaten omdat de club hem niet meer kon betalen. Hij kondigde zijn vertrek destijds in tranen aan en tekende voor twee jaar in Parijs. In de Franse hoofdstad bereikte hij niet de heldenstatus die hij had in Barcelona, maar hij was dit seizoen toch goed voor 21 doelpunten en 20 assists in alle competities. Hij werd ook landskampioen met PSG. Messi veroverde eind vorig jaar met Argentinië de wereldtitel, de enige hoofdprijs die nog op zijn imposante erelijst ontbrak.

Messi speelde liefst 778 wedstrijden voor Barcelona.