<
>

Amrabat gebrand op Conference League-winst: "Ik wil niet voor derde keer verliezen"

Fiorentina-middenvelder Sofyan Amrabat hoopt woensdag eindelijk met zilverwaar in zijn handen staan. Na de verloren finale van de Coppa Italia tegen Inter en de uitschakeling met Marokko in de halve finale op het WK tegen Spanje moet winst in de Conference League-finale de kroon op een voor hem uitzonderlijk seizoen worden.

Sofyan Amrabat is hot, zo kunnen we opmaken uit de woorden van zijn broer Nordin. De oudste Amrabat wist namelijk in Rondo te melden dat zijn broertje op het lijstje van bijna iedere Europese topclub staat. Atlético Madrid zou het meest concreet zijn voor de middenvelder. Die belangstelling heeft hij onder meer te danken aan een sterk WK met Marokko. Zijn eenjarige contract in Florence maakt hem nóg interessanter voor belangstellenden. De allrounder van La Viola houdt zich daags voor de finale op de vlakte over een mogelijke transfer.

“Ik ben nu bezig met morgen“, zegt Amrabat. “Het is een cliché, maar daarna gaan we wel zien wat er gaat gebeuren.” De gedachte dat de finale tegen West Ham United zijn laatste wedstrijd voor Fiorentina kan zijn, spookt niet door zijn hoofd. “Ik wil er niet eens over nadenken. Ik denk dat je daar weinig invloed op hebt. Het enige waar ik invloed op heb is wat ik morgen laat zien op het veld.”

Drie keer scheepsrecht voor Amrabat?
“Ik wil winnen, want ik heb een halve finale op het WK verloren en de finale van de Coppa Italia verloren. Ik wil niet voor een derde keer verliezen”, aldus Amrabat, die de kroon kan zetten op een uitzonderlijk seizoen. “Het is een krankzinnig jaar met ontzettend veel wedstrijden. Als ik morgen speel, waar ik wel vanuit ga, dan kom ik uit op 61 wedstrijden, alles bij elkaar opgeteld. Dat is wel heel erg veel”, besluit hij.

De finale van de Conference League tussen Fiorentina en West Ham United is vanaf 21.00 uur te zien op ESPN 1. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing.