<
>

Maduro over tweeluik met FC Emmen: "Het wordt fifty-fifty"

Almere City FC staat aan de vooravond van misschien wel de belangrijkste week in de clubhistorie. Assistent-trainer Hedwiges Maduro heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg het kan bolwerken tegen FC Emmen om promotie naar het hoogste niveau af te dwingen. In de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus gaat de 18-voudig international in op de voorbereiding voor het thuisduel.

De opnames van de podcast zijn op maandag 5 juni, een dag voor de thuiswedstrijd in het tweeluik met Emmen. Maduro krijgt de vraag om in percentages uit te drukken wat hij ervan verwacht, terwijl Fresia Cousiño Arias nog probeert hem fifty-fifty af te raden. “Het is zo moeilijk in percentages te praten, maar ik denk dat we wel echt kans maken”, zegt Maduro strijdvaardig. “We hebben FC Emmen goed geanalyseerd. Het team heeft ook vertrouwen. Dus ik heb er echt vertrouwen in. Dus fifty-fifty.”

Al een hele poos fungeert Maduro als de rechterhand van Almere City-trainer Alex Pastoor en van de ervaren promotiekunstenaar kan de voormalig middenvelder nog genoeg leren. “Hij kan heel goed communiceren. Ik vind dat heel mooi om te zien. Dus daar hadden we het net over. Hij kan heel goed de groep motiveren en inspireren. Hij heeft natuurlijk ervaring bij andere ploegen. Maar hij komt altijd met verhalen. Hij zegt altijd van tevoren dit gaat een beetje mijn boodschap worden naar de jongens toe. Dus dat weet ik al, maar ik weet niet precies wat hij gaat zeggen. Dan komt hij met een verhaal en dan weet ik ook al dat ik keihard moet lachen. En de hele groep moet keihard lachen. Dat is toch iets wat je moet kunnen op dat moment. Je ziet ook dat hij het echt meent. Anekdotes in een keer en dat vind ik echt geweldig hoe hij dat doet. Hij kan dus heel goed spanning weghalen of juist spanning opwekken. Dat is ook goed dus dat zou ik echt van hem willen leren.”

Deze week gingen we ook langs bij Almere City om de promotiekoorts bij de club te peilen:

Maduro bemoeit zich met de tactische invulling voor de wedstrijd, maar een dag voor de wedstrijd nog veranderen van koers is er niet bij. Maduro is duidelijk: “Het plan is klaar.”

Eerder in de podcast gaf Maduro aan dat zijn vriendin Elise van der Horst enorm meeleeft met wat haar vriend doet. Als trainer van Onder 21 volgde zij hem overal en ’s ochtend voor belangrijke wedstrijden was ze al vroeg wakker om Maduro nog wat opbeurende woorden in te fluisteren. “Die zit nu al onder de spanning. Die zegt dan echt gister en eergister: ‘Ik vind het zo spannend. Al de hele week ik vind het zo spannend.’ Dus dan zeg ik dat het allemaal goed komt. Kan je je voorstellen dat dit play-offs is om promotie naar de Eredivisie, maar stel je voor dat het een Champions League-finale is. Ga je dat kunnen handelen. Toen zei ze: ‘Ik denk het niet.’

In Fresia & Milan Parkeren de Bus vertelt de voormalig middenvelder over het plan voor het tweeluik met Emmen, zijn ambities en ontwikkeling als trainer, liefdesadvies van bondscoach Ronald Koeman, verplicht stappen onder Unai Emery, de meedogenloze Marco Materazzi en nog heel veel meer.

De aflevering met Hedwiges Maduro is vanaf 13:00 uur te beluisteren in je favoriete podcastapp als Spotify of iTunes. De uitzending met Maduro is vanaf 20:15 uur te zien op ESPN 2.