<
>

Van Veenendaal gaat aan de slag als adviseur bij de KNVB

ANP

Oud-international Sari van Veenendaal gaat als adviseur vrouwenvoetbal aan de slag bij de KNVB. Na het EK in 2022 nam de oud-keeper, die in 2019 werd uitgeroepen tot de beste keeper ter wereld, afscheid van de profvoetbalwereld.

Van Veenendaal beleefde te weinig leuke momenten in het voetbal, dit was voor haar reden om te stoppen. Het plezier hoopt ze nu terug te vinden als adviseur bij de KNVB. In haar rol gaat Van Veenendaal zich bezighouden met langetermijnontwikkelingen, zowel in bestuurlijk opzicht als in andere werkzaamheden die het vrouwenvoetbal helpen groeien.

Hoge verwachtingen
Jan Dirk van der Zee, directeur vrouwenvoetbal bij de KNVB, is blij dat Van Veenendaal aan de slag gaat als ambassadeur. "In haar periode als international hebben wij Sari niet alleen leren kennen als een uitstekende keeper en leider binnen het veld, maar ook als een gedreven professional buiten het veld. Zij heeft met haar prestaties én met haar persoonlijkheid het vrouwenvoetbal verder geholpen", aldus Van der Zee. "Daarbij had zij al op jonge leeftijd niet alleen oog voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen. Vanuit de ervaring die zij meebrengt, weet zij wat er nodig is om een volgende stap te kunnen zetten. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zij van toegevoegde waarde gaat zijn voor de KNVB."

In 2011 debuteerde Van Veenendaal in Oranje. In 2017 won ze het EK, twee jaar later verloor ze de finale van het WK. In totaal speelde Van Veenendaal 91 interlands.