<
>

Hattrickheld Koopmeiners met uitstekend gevoel naar Oranje

Pro Shots

Op de laatste speeldag van de Serie A heeft Teun Koopmeiners zijn visitekaartje afgegeven. De Nederlandse middenvelder van Atalanta Bergamo maakte een hattrick in een 5-2 zege op Monza. Vooral zijn derde mocht er zijn. De linkspoot verschalkte doelman Di Gregorio van net over de middellijn.

Door de overwinning op Monza is Atalanta volgend seizoen verzekerd van een Europa League-ticket.

Koopmeiners opende de score in de twaalfde minuut voor de thuisploeg. Daarna verdubbelde hij op slag van rust de voorsprong. In de tweede helft kwam Monza terug in de wedstrijd via Andrea Colpani. Rasmus Højlund gooide een kwartier voor het einde de wedstrijd in het slot. Toen moest het hoogtepunt van de avond nog komen. Vijf minuten na de 3-1 van Højlund etaleerde de 25-jarige Koopmeiners zijn traptechniek door vanaf de middelljn raak te schieten. Andrea Petagna scoorde nog voor Monza, Luis Muriel bepaalde de eindstand op 5-2.

Ronald Koeman zal met genoegen naar het optreden van Koopmeiners hebben gekeken. De middenvelder meldt zich morgen in Zeist voor de Final Four van de Nations League. Alles over de eerste dag van Oranje in aanloop naar het treffen met Kroatië zie je op ESPN.nl en in ESPN Vandaag.