<
>

Braken emotioneel na laatste wedstrijd voor VVV: "Dat komt wel even binnen"

"Dat kwam toch ineens hard binnen", concludeerde Sven Braken na het spelen van zijn laatste wedstrijd voor VVV-Venlo. De aanvoerder van de club die zaterdagavond werd uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie vertrekt naar het Belgische KMSK Deinze.

VVV verloor na strafschoppen van Almere City. Daarna kwam het besef bij de Maastrichtenaar. "Alles gaat dan door je hoofd en dan word je een beetje emotioneel. Het is voor mij een heel mooi seizoen geweest. Ik ben natuurlijk aanvoerder geworden dit seizoen en heb een belangrijke rol gehad. Als aanvoerder voel je je nog wat verantwoordelijker. Vorig jaar persoonlijk en met VVV een kloteseizoen gehad, maar ik denk dat we dat wel hebben omgedraaid."

Braken kijkt dus terug op een mooi laatste seizoen in Venlo. "Het is niet alleen de band. Het is ook deze groep. We hebben zo fijn samengewerkt. Het is echt een hechte groep. Dat gaat nu toch een beetje uit elkaar vallen denk ik. Dat komt dan wel even binnen. Ik had dat niet verwacht. Dat is gewoon klote. Je gaat er in de halve finale uit. Van tevoren had niemand iets voor ons gegeven. Daar mogen we wel trots op zijn. Maar hoe we er vandaag uitgaan is gewoon zuur."

In zijn twee seizoenen bij VVV kwam Braken tot 64 wedstrijden waarin hij goed was voor 27 doelpunten en acht assists.