<
>

Spanning stijgt in Keuken Kampioen Play-Offs met finale in zicht

Het is de dag van de beslissingen in de Keuken Kampioen Play-Offs om promotie of degradatie. Vandaag wordt duidelijk welke ploegen naar de finale gaan.

Geschiedenis schrijven
Om 16:30 uur rolt de bal als eerste in het Yanmar Stadion van Almere City, waar VVV-Venlo op bezoek komt. De eerste wedstrijd eindigde dinsdag in 1-1, waardoor het in de return alle kanten op kan. Almere krijgt in ieder geval de volle steun van het thuispubliek, want het stadion is helemaal uitverkocht. Voor Almere kan dit de eerste finale van de play-offs worden sinds 2018. Makkelijk zal het zeker niet worden. Om de eindronde van de play-offs te halen, moet de ploeg van Alex Pastoor thuis iets doen wat het nog nooit heeft gedaan: winnen van VVV-Venlo.

Bij winst neemt Almere City FC het in de finale op tegen de winnaar van het tweeluik tussen FC Emmen en NAC Breda. De finales zijn op dinsdag 6 en zondag 11 juni.

Kraker op De Meerdijk
De andere halve finale tussen FC Emmen en NAC Breda begint om 20:00 uur. Emmen vertrok woensdagavond met een 2-1 overwinning uit Breda. Daardoor hebben de Emmenaren al een belangrijke stap gezet om de finale van de play-offs te halen. Thuis kunnen ze het klusje dus afmaken.

NAC degradeerde in 2019 en speelt sindsdien op het tweede niveau. Peter Hyballa en zijn mannen zullen alles moeten geven om hun Eredivisie-droom in leven te houden.

Het duel tussen Almere City – VVV Venlo is LIVE te zien op ESPN 1 om 16:30 uur. De voorbeschouwing begint om 16:00 uur.

Ook de wedstrijd tussen FC Emmen – NAC Breda is LIVE te zien op ESPN 1. De aftrap is om 20:00 uur. De voorbeschouwing start om 19:30 uur.