<
>

UEFA start onderzoek naar gedrag José Mourinho in Europa League-finale

De UEFA is een onderzoek gestart naar misdragingen van spelers en fans tijdens de Europa League-finale tussen Sevilla en AS Roma. Beide clubs kunnen rekenen op een straf. Daarnaast hangt er mogelijk ook nog een aparte sanctie boven het hoofd van AS Roma-trainer José Mourinho.

Mourinho was des duivels op arbiter Anthony Taylor na afloop van de verloren Europa-League finale tegen Sevilla. Verbitterd besloot de Portugese trainer om Taylor op te wachten op de parkeerplaats van de Puskás Aréna, het stadion waar de finale werd gespeeld. Mourinho schold Taylor van een afstandje de huid vol.

Ziedende Mourinho
Nu moet Mourinho vrezen voor een sanctie vanwege zijn gedrag richting de arbitrage. In de ogen van 'The Special One' is zijn ploeg onder meer een penalty onthouden, daarnaast zou Taylor nog meer beslissingen genomen hebben die nadelig uitpakten voor AS Roma. Dat kon de Portugees maar moeilijk verkroppen, bleek ook na afloop van de wedstrijd.

Onderzoek UEFA
De UEFA is ook een onderzoek gestart naar het gedrag van supporters van beide ploegen tijdens de Europa League-finale. Fans van Sevilla betraden het veld na de winnende strafschop van Gonzalo Montiel, daarnaast zouden er mogelijk voorwerpen op het veld zijn gegooid. Ook zouden fans van beide ploegen vuurwerk hebben afgestoken.