<
>

ESPN Doc: 'Alle ballen op Vleminckx' nu te zien op ESPN Watch

Björn Vleminckx werd in het seizoen 2010/11 topscorer van de Eredivisie namens N.E.C. In 2021 stopte hij definitief met voetballen. Nu heeft de voormalig topscorer een hele andere passie. Tegenwoordig gaat Vleminckx namelijk door het leven als gepassioneerd tuinman.

In de ESPN Doc 'Alle ballen op Vleminckx' blikt hij terug op het succesvolle jaar in Nijmegen waarin hij in totaal 23 wist te scoren. In totaal speelde hij 69 duels voor N.E.C. en hier groeide hij uit tot publiekslieveling. Daarna vertrok hij naar Club Brugge, waar hij een stuk minder goed uit de verf kwam.

Bekend zijn werkt averechts
Vleminckx staat dus vooral bekend om zijn toptijd bij N.E.C. Toch vertoefde de Belg het grootste deel van zijn carrière in zijn thuisland. Dat hij bekend is uit de voetbalwereld, is voor hem als tuinman niet per se een voordeel. "In tegendeel, volgens mij. Mensen denken omdat ik gevoetbald heb, ik geen kennis heb van de tuinen." Hij vervolgt. "Inmiddels denk ik dat we die tijd wel gepasseerd zijn, ik ben nu 4,5 jaar bezig en als ze me volgen op social media zien ze mooie projecten. Ik denk dat het niet meer Björn de voetballer is, maar Björn de tuinman, zoals ze hier in België zeggen."

De ESPN Doc ‘Alle ballen op Vleminckx’ is nu te zien op ESPN Watch.