<
>

PSG-trainer Galtier bevestigt transfervrij vertrek Messi

Christophe Galtier heeft op de persconferentie in aanloop naar het laatste competitieduel van Paris Saint-Germain bevestigd dat Lionel Messi komende zomer transfervrij vertrekt. Zo komt er een einde aan een termijn van twee seizoenen van de Argentijnse superster in het Parc des Princes. De Franse coach noemt het een 'voorrecht om met hem te werken'.

Messi werd mede verantwoordelijk gehouden voor de mislukte Champions League-droom van de Parijzenaren en werd daarom door een klein deel van het publiek uitgefloten. Later werd de kritiek nog heviger toen de Wereldkampioen zonder toestemming van de club afreisde naar Saoedi-Arabië. Hoewel de meningen verdeeld zijn over of het een geslaagd huwelijk was in Frankrijk, kwam de zevenvoudig Balon d'Or-winnaar in twee seizoenen tot 74 duels in alle competities waarin hij 32 keer scoorde en 35 assists gaf. Messi werd tweemaal kampioen in de Ligue1 en won dit jaar de Franse supercup.

Er wordt veel gespeculeerd over de volgende bestemming. Zo behoort een terugkeer op het oude nest bij FC Barcelona tot een van de mogelijkheden, maar wordt ook gesproken over een lucratieve deal met een club uit Saoedi-Arabië. Messi speelt komende zaterdag voor het laatste in het shirt van PSG, wanneer ze het in de laatste competitiewedstrijd opnemen tegen Clermont. "Ik had het voorrecht om de beste speler in de geschiedenis van het voetbal te coachen. Dit wordt zijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes en ik hoop dat hij een warm onthaal krijgt", aldus Galtier op de persconferentie.