<
>

Maarten Martens nieuwe assistent-trainer bij AZ

ProShots

Maarten Martens wordt assistent-trainer van het eerste elftal bij AZ. Deze rol gaat hij vervullen met specifieke taken als ‘transitiecoach’. Als transitiecoach gaat hij zich bezighouden met het begeleiden van jeugdspelers naar het eerste elftal. Ook spelers van de A-selectie die minuten mogen maken bij Jong AZ zal Martens gaan begeleiden.

Contract
De 38-jarige Belg verbindt zich tot medio 2025 bij de Alkmaarders. De nieuwe assistent-trainer krijgt dus naast deze functie nog een andere rol die bij zijn takenpakket hoort.

Bijleren en analyseren
De oud-voetballer was de afgelopen twee jaar eindverantwoordelijk voor Jong AZ. Jan Sierksma staat vanaf het nieuwe seizoen voor de groep van dat elftal. Martens was toen zelf met AZ nog in gesprek over een nieuwe rol binnen de club. Martens: “Ik was inderdaad al langer in gesprek over de rol die ik zou kunnen invullen bij het eerste. Het duurde even omdat we met veel belangrijke andere dingen bezig waren, zowel bij het eerste elftal als bij Jong AZ. Dat was voor mij het allerbelangrijkste op dat moment.” Martens wil zich in zijn nieuwe rol ontwikkelen. “Ik wil altijd blijven bijleren. Daarnaast zal ik meerdere trainingen uitzetten en een rol vervullen in het analyseren van Europese tegenstanders”, zegt Marten op de clubwebsite van AZ.