<
>

Ajax en Huntelaar bereiken akkoord: contract tot zomer 2027

Pro Shots

Ajax heeft het contract verlengd van Klaas Jan Huntelaar. De oud-spits ligt nu vast tot en met de zomer van 2027. Zijn oude verbintenis liep eind deze maand af. Huntelaar is technisch manager van Ajax en zal dus verder gaan als de rechterhand van directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

De 39-jarige Huntelaar maakte sinds maart vorig jaar deel uit van het technische team van Ajax. In zijn nieuwe contract is vastgelegd dat hij zich zal gaan richten op de doorstroom van jeugdspelers naar Jong Ajax en Ajax 1, maar ook de contracten van alle jeugdspelers.

“In deze rol sta ik voor een groot deel op eigen benen. Maar ik ga ook veel samenwerken, bijvoorbeeld met de scouting en natuurlijk met Sven. Het totale plaatje is belangrijk voor mijn ontwikkeling. Daarover hebben we intern goede gesprekken gevoerd voordat we de beslissing namen om te verlengen", zegt hij op de website van de club.

Mislintat is verheugd op het aanblijven van de voormalig spits van onder meer Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04. "We zijn blij dat Klaas Jan zijn contract verlengd heeft. Met zijn rol als technisch manager in algemene zin en met name bij Jong Ajax kan hij zich verder ontwikkelen en van waarde zijn voor Ajax. Ik kijk uit naar een lange en goede samenwerking met hem."

Ajax is bezig aan een reorganisatie. Afgelopen dinsdag werd bekend dat algemeen directeur Edwin van der Sar opstapt. Vorig jaar januari moest de voorganger van Mislintat, Marc Overmars, vertrekken wegens grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Het afgelopen seizoen verlieten ook onder anderen Danny Blind (rvc), Henk Veldmate (hoofd scouting), Gerald Vanenburg (techniek trainer) en Michael Reiziger (assistent) de club.