<
>

Ocampos trapt na: "Ik moest de tol betalen voor de interne problemen bij Ajax"

Pro Shots

In de aanloop naar de Europa Leauge-finale tegen AS Roma heeft Sevilla-speler Lucas Ocampos uitgehaald naar het beleid van Ajax. De Argentijn kwam in augustus 2022 op huurbasis naar Amsterdam vanuit Sevilla. De Argentijnse buitenspeler kwam slechts tot 114 minuten speeltijd en werd in januari alweer teruggestuurd naar Spanje. Ocampos reageert op de dramatische seizoensstart die hij doormaakte. "Ze kunnen duizend dingen zeggen, maar ik was een goede professional", zo laat Ocampos weten aan de Spaanse sportkrant Revolvo.

Volgens Ocampos ging het al mis vanaf het moment van de transfer. Hijzelf en Sevilla zouden er vanuit zijn gegaan dat het om een permanente deal zou gaan, maar terwijl hij onderweg was naar Amsterdam, ging de RvC van Ajax voor de deal liggen. Kopen was geen optie en dus werd het een huurperiode. Binnen het bestuur van Ajax zou miscommunicatie zijn geweest. "Het gebrek aan professionaliteit verbaasde me. Ajax is een serieuze club met een indrukwekkende geschiedenis."

Om die reden wilde de Argentijn dan ook direct terugkeren naar Spanje, maar Sevilla had al doorgeschakeld en zijn salaris uitgegeven aan Adnan Januzaj. "Ik moest de tol betalen voor de interne problemen bij Ajax." Ocampos zette toch de knop om en ging voor zijn kans, maar kreeg weinig speeltijd. Toen hij helemaal uit het plan van Alfred Schreuder verdween moest hij voor zichzelf trainen op het jeugdcomplex. "Er waren dagen dat ik niet kon trainen omdat de trainers niet kwamen opdagen. Ik kwam altijd opdagen op mijn werk te doen. Ik wilde alleen een beetje respect."

Europa League-succes met Sevilla

Na de terugkeer naar Sevilla in januari brak Ocampos in Spanje wel door tot de basiself. Tegen PSV liet de buitenspeler in de Europa League zien over welke kwaliteiten hij beschikt. Een prachtig doelpunt was de kers op de taart. "Het was een van de grootste emoties die ik ooit heb gehad. Ik voelde me weer speler. Dat gevoel was ik helemaal kwijt: Geconcentreerd zijn, in een kleedkamer zitten met spelers en het veld zien."

Nu kan Ocampos niet wachten om met zijn Sevilla de finale van de Europa League te spelen. "Ik ga een finale spelen met de club waar ik van houd, waar ik me thuisvoel en met de mensen die ik lief heb."

De Europa League-finale Sevilla - AS Roma is vanavond vanaf 21.00 uur te zien op ESPN 1.