<
>

AS Roma kan Ajax dienst bewijzen voor Europees startbewijs

AS Roma kan Ajax een dienst bewijzen waardoor de Amsterdammers de laatste voorronde van de Europa League (de play-offs) kunnen overslaan. Ajax is derde geworden in de Eredivisie en zou door die eindklassering instromen vanaf de play-offs (de laatste voorronde) van de Europa League. Als de Romeinen de Europa League-finale winnen en in de Serie A vijfde of zesde worden, dan stroomt Ajax binnen vanaf de groepsfase van het tweede Europese toernooi.

Scenario
De club van José Mourinho moet voor dit scenario woensdag in de finale van de Europa League afrekenen met Sevilla. Ook moet AS Roma na zondag op de vijfde of zesde plaats van de Serie A terecht zijn gekomen. Op dit moment staat Roma zesde in de competitie.

Als dit bovenstaande scenario niet uitkomt, speelt Ajax de play-offs van de Europa League op 24 en 31 augustus 2023. De groepsfase van dit toernooi start vanaf 21 september. Als Ajax als verliezer uit de strijd in de play-offs komt, dan spelen de Amsterdammers vanaf 21 september niet in de Europa-, maar in de Conference League.

De Europa League-finale Sevilla - AS Roma zie je woensdagavond 21:00 uur LIVE op ESPN 1.