<
>

Voetbal Geeft: FC Volendam roept op tot orgaandonatie

Ivo werd op 8-jarige leeftijd gediagnosticeerd met de ziekte van Berger, dat is een zeldzame auto-immuunziekte die een ontsteking van de nieren veroorzaakt. Nog pijnlijker voor Ivo; het leek de aanleiding voor het opgeven van zijn voetbaldroom.

Gelukkig schoot zijn broer Danny te hulp. Na een nierdonatie speelt Ivo nu in het Nederlands transplantatieteam. In het Kras Stadion spelen ze een wedstrijd onder support van Volendam-verdediger Derry John Murkin. Na deze wedstrijd zal zijn team uitgenodigd worden om de wedstrijd Volendam - Sparta bij te wonen.

Voetbaldroom
Toen Ivo werd gediagnostiseerd met de ziekte van Berger, voetbalde hij ondanks zijn nierziekte op hoog niveau. Zijn jongensdroom was profvoetballer worden, maar rond zijn 18e levensjaar moest hij starten met dialyseren. Hierdoor viel zijn voetbaldroom in duigen. Na de donatie van zijn broer Danny besloot Ivo zich aan te sluiten bij het Nederlands Transplantatieteam.

Samenwerking
FC Volendam werkt samen met dit transplantatieteam om aandacht te vragen voor orgaandonatie en het bevorderen van een goede levenskwaliteit voor iedereen. Elk jaar wordt er een wedstrijd in het Kras stadion georganiseerd. Volendam roept op tot orgaandonatie, ook moedigt de club mensen aan die een transplantatie hebben ondergaan om zich aan te melden bij het transplantatieteam.

Voetbal Geeft
De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.