<
>

Van der Sar over vertrek bij Ajax: "Na bijna elf jaar in de directie ben ik op"

Pro Shots

Edwin van der Sar is opgestapt als algemeen directeur van Ajax. De voormalige doelman reageerde in een persverklaring van de club, waarin hij stelt geen energie meer te hebben.

"Na bijna elf jaar in de directie ben ik op", aldus de 130-voudig international. "We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest. Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd. Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen.”

Pier Eringa, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Amsterdammer, reageerde in dezelfde verklaring. "Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en wij hebben dat te respecteren", zegt Eringa. "Het afgelopen seizoen is niet representatief voor de totale periode van Ajax onder zijn leiding. De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft ook internationaal aan aanzien gewonnen. Zijn taken worden overgenomen door de zittende directie. Edwin blijft tot augustus beschikbaar voor overdracht en advies. Spoedig na 1 augustus verwachten we de nieuwe directie-samenstelling bekend te kunnen maken. Onze ambitie daarbij is om iemand met een Ajax-achtergrond in de top toe te voegen.“