<
>

Edwin van der Sar stapt op bij Ajax

Edwin van der Sar is niet langer algemeen directeur van Ajax, meldt de club in een persverklaring. De 130-voudig international zag aan het einde van het dramatisch verlopen seizoen voor Ajax, met de derde plaats in de Eredivisie en vroege uitschakeling in de Europa League, geen perspectief meer voor hem bij de club.

“Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest", reageert Van der Sar zelf in de verklaring. De voormalige doelman zwaaide sinds 2016 de scepter in de Johan Cruijff Arena, nadat hij al vier jaar deel had uitgemaakt van de directie. "Ik heb geen zin meer om te hollen. Het is altijd continu druk. Het is klaar."

In de periode-Van der Sar won Ajax drie landstitels en won het twee keer de KNVB Beker. In 2017 haalden de Amsterdammers de finale van de Europa League, en twee jaar later de halve finale van de Champions League.

Conclusies trekken
Na een dramatisch verlopen seizoen, met een derde plaats in de Eredivisie en vroege uitschakeling in de Europa League, besloot de oud-doelman zijn conclusies te trekken. "Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen", aldus Van der Sar.