<
>

Frimpong bedankt voor Jong Oranje, Brobbey en Verbruggen sluiten aan bij selectie Van de Looi

Jong Oranje gaat zich vanaf 11 juni voorbereiden voor het EK, maar Jeremie Frimpong zal daar niet bij zijn. Frimpong heeft bedankt voor de uitnodiging van bondscoach van Jong Oranje Erwin van de Looi. Brian Brobbey en Bart Verbruggen sluiten aan bij de definitieve selectie van Jong Oranje. Bondscoach Ronald Koeman heeft hen niet opgenomen in de selectie voor het Nederlands elftal voor de wedstrijden in de Nations League.

Jong Oranje begint 11 juni aan de voorbereiding op het EK 2023. Trainer van Jong Oranje Erwin van de Looi: "’Het EK staat voor de deur en we kijken hier als Jong Oranje erg naar uit. Ik denk dat we een mooie selectie hebben waarbij we gekeken hebben naar kwaliteit en gedrevenheid. Vanzelfsprekend is deze selectie weer tot stand gekomen in overleg met Koeman. Het Nederlands elftal maakt zich op voor de Nations League Finals en blijft natuurlijk altijd leidend, maar het is goed dat we als Oranje-teams op deze manier samen kunnen werken. De meest opvallende afwezige in onze selectie is Frimpong van Bayer 04 Leverkusen. Hij koos ervoor om zich, nadat hij niet geselecteerd was voor het Nederlands elftal, niet beschikbaar te stellen voor Jong Oranje. Voor ons is dit natuurlijk erg jammer, maar ik denk ook zonder Frimpong een prima selectie over te houden voor het EK.’’

Definitieve selectie Jong Oranje
Brian Brobbey (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Kenneth Taylor (Ajax), Sven Mijnans (AZ), Joshua Zirkzee (Bologna FC), Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion), Ian Maatsen (Burnley FC), Wouter Burger (FC Basel), Ryan Gravenberch (FC Bayern München), Sepp van den Berg (FC Schalke 04), Quinten Timber (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Ludovit Reis (Hamburger SV), Crysencio Summerville (Leeds United FC), Elayis Tavsan (NEC), Jasper Schendelaar (PEC Zwolle), Jurgen Ekkelenkamp (Royal Antwerp FC), Bart Verbruggen (RSC Anderlecht), Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Thijs Dallinga (Toulouse FC), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg), Kjell Scherpen (Vitesse) en Million Manhoef (Vitesse).

Jong Oranje reist 12 juni naar Oostenrijk voor een trainingskamp ter voorbereiding op het EK. Het Europees Kampioenschap wordt van 21 juni tot 8 juli 2023 gehouden in Georgië en Roemenië.