<
>

Koster: "Geen huldiging voor de vrouwen is les voor Ajax"

Het is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten dat Ajax Vrouwen niet gehuldigd wordt na het winnen van het kampioenschap. Ook binnen Ajax wordt ingezien dat dit in de toekomst anders moet “Het is één grote les geweest voor iedereen binnen Ajax”, zegt manager Ajax Vrouwen Daphne Koster.

Van teleurstelling naar positiviteit
De trainer van Ajax Vrouwen geeft aan dat er een gesprek is geweest met directie om de situatie. Suzanne Bakker: “Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen huldiging is, maar Ajax en de gemeente zijn er gewoon niet uitgekomen. Er is gisteren en gesprek geweest met de directie. De directie heeft daarin ook aangegeven dat dingen beter moesten. Dat is een goed gesprek geweest. Dat gesprek hebben we omgezet in iets positiefs. Ook om deze wedstrijd met meer kracht aan te vliegen.” Maandagmiddag speelt Ajax Vrouwen om de Eredivisie Cup tegen FC Twente Vrouwen.

Vertrouwen in de toekomst
Koster ziet in dat het voor het team een teleurstelling is. “Ik kan me heel goed vinden hoe spelers het hebben opgevat dat er geen huldiging is. Je maakt weleens fouten en er gaan ook dingen niet goed. In gesprek met spelers en directie kunnen we de conclusie trekken dat dingen niet goed zijn gegaan. Maar er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan. Daar heb ik vertrouwen in de toekomst wat dat betreft.”

Reactie aanvoerder
Na afloop van de verloren finale van de Eredivisie Cup reageert ook de aanvoerder op de kwestie. Sherida Spitse: "We hebben goed gesproken met de directie. Het is jammer dat het zo is gegaan. Dat weten we allemaal. De directie erkende dat ze het zo niet willen. Hopelijk wordt het daardoor in de toekomst beter."